Gündem Sis bombaları arasında komandolar! Caddeyi inleten marş

Sis bombaları arasında komandolar! Caddeyi inleten marş

30.08.2023 - 12:42 | Son Güncellenme:

Bolu'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, sokaklarda marşlar eşliğinde yürüyen komandolar büyük alkış aldı.

Bolu'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Caddede marşlar eşliğinde yürüyen komandolar, kalabalıktan alkış aldı.

Haberin Devamı

İLGİYLE İZLENDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Anıtpark'ta başladı. Öğrencilerin şiirler okumasının ardından sahnelenen halk oyunları ve karate gösterisi ilgiyle izlendi. Kıbrıs Barış Harekatı ve PKK terör örgütüne yönelik harekatlarda gösterdikleri başarılar dolayısıyla 2 tane 'Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' bulunan Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'ndan komandoların geçişi, ilgi gördü.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

İzzet Baysal Caddesi'nde sis bombaları arasında yürüyen komandolar, törene katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Komandoların marşlarla yürüyüşü sırasında katılımcılar, Türk bayraklarıyla sevgi gösterilerinde bulundu.

ZONGULDAK'TAKİ 30 AĞUSTOS KUTLAMALARINDA MADENCİLER BARET VE TULUMLARIYLA YÜRÜDÜ

Haberin Devamı

Zonguldak'ta da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarındaki geçit töreninde baret ve tulumlarıyla maden işçileri de katıldı.

Kentte, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Gazipaşa Caddesi’nde Valilik binası önünde törenle kutlandı. İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri hediye takdim etti. Geçit törenine ise resmi ekiplerin yanı sıra Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan maden işçileri de katıldı. Baret ve tulumlarıyla yürüyen deprem kahramanları olarak bilinen maden işçileri, protokol ve izleyicilerden büyük alkış topladı. Tören, resmi araçların geçişiyle sona erdi. Ali Sencer ARSLAN/ZONGULDAK, (DHA)-

Sis bombaları arasında komandolar Caddeyi inleten marş

ZAFER BAYRAMI'NDA ALLAHUEKBER DAĞLARI'NDAKİ ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜLER

Erzurum merkez ve Oltu ilçesindeki doğaseverler de, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Allahuekber Dağları'nda şehitler için yürüdü. 20 kilometre yol katederek 3 bin 120 metre yükseklikteki şehit mezarlarına ulaşan grup üyeleri, İstiklal Marşı okudu, dualar etti. 

Erzurum Yürüyüş Grubu ile Oltu ilçesinde bir grup doğasever, Zafer Bayramı dolayısıyla 22 Sarıkamış Harekatı sırasında binlerce askerin donarak şehit olduğu Allahuekber Dağları'na yürüdü. Şenkaya ilçesine bağlı İğdeli Mahallesi'nden sabah saatlerinde yürüyüşe başlayan grup, yaklaşık 20 kilometrelik etabı geçerek 3 bin 120 metre yükseklikteki Allahuekber Dağları'nın zirvesindeki şehit mezarlarını ziyaret etti. Allahuekber Dağları'nda şehit olanlar ve diğer şehitler ile hayatını kaybeden gaziler için dua eden yürüyüş grubu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şehit mezarlarını ziyaret etmek istediklerini belirtti. 

Haberin Devamı

Erzurum Yürüyüş Grubu üyesi Ziya Amil, “Bu kutlu günde bütün şehitlerimizi, komutanlarımızı Gazi Mustafa Kemal Paşamızı rahmetle anıyoruz" dedi.

Yürüyüş grubunda yer alan Alparslan Yılmaz, "30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Allahuekber Şehitliği'ne yürüyüş yaptık. Yürüyüşün amacı bu büyük zaferi bu büyük şehitlikte, ülkemizi bizlere emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi yad etmekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz" diye konuştu. Murat AYDIN/OLTU (Erzurum), (DHA)-

Sis bombaları arasında komandolar Caddeyi inleten marş