Gündem ‘Sizler patatese soğana liderinizi kurban etmezsiniz’

‘Sizler patatese soğana liderinizi kurban etmezsiniz’

05.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karadeniz’de seçim mitinglerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan dün sırasıyla Giresun, Ordu ve Samsun mitinglerinde konuştu. Erdoğan, “Ben biliyorum, sizler ne soğana ne patatese evelallah liderinizi kurban etmezsiniz” dedi.

‘Sizler patatese soğana liderinizi kurban etmezsiniz’

Önder Yılmaz - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşıda pazarda yaşanan bütün pahalılıkları aşacaklarını söyledi. Erdoğan “İnanıyorum ki sizler ne soğana ne patatese evelallah liderinizi kurban etmezsiniz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Önceki gün Rize ve Trabzon mitinglerini yapan Erdoğan dün de Giresun, Ordu ve Samsun’da halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara özetle şunları söyledi:

SANDIKLAR PATLAYACAK: 14 Mayıs’ta sandıklar patlayacak ben buna inanıyorum. İnanıyorum ki Kandil’in şakşakçılarına, FETÖ’nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edeceksiniz. Sizler ne soğana ne patatese evelallah liderinizi kurban etmezsiniz.

TERÖRİSTLER MUSALLAT OLUR: 14 Mayıs’ta sadece sizin oy kullanmamız yeterli değil, komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek bize ve Cumhur İttifakı’na oy vermesini sağlamanız lazım. Aksi takdirde bizim Irak ve Suriye’de tepelerine bindiğimiz teröristler var ya işte onlar gelir yeniden bu ülkenin başına musallat olur. FETÖ’cü hainler gelir yeniden çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler bizi yeniden kendilerine bağlı kılar.

Haberin Devamı

GAZIN VANASINI KAPATIRLAR: Bunu nasıl mı yaparlar? Karadeniz’de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar. Gabar’da bulduğumuz petrolün çıktığı kuyuların üzerine geçmişte olduğu gibi beton dökerler. Sınırlarımızın ötesinden başlattığımız güvenlik bariyerlerimizi yıkıp şehirlerimizi yeniden kana ve ateşe boğarlar. Şu anda cezaevinde olan Selo’yu kurtaracağız diyor.

BUNLARIN DİNİ, EZANI, KİTABI YOK: İşte bakın Kandil’den bay bay Kemal’e selam geliyor. Ne diyor ‘desteğimiz onunla.’ Bu Kandil’dekiler Kürt kardeşlerimi tenzih ediyorum Kürt kardeşlerimle bunların benzer yanı yok alakası yok. Ama bunların dini, ezanı, kitabı yok. Bunlar kitapsız. Ama Kürt kardeşlerim bu Kandil’dekilere bakıp da sakın yanlış yola gitmesinler. Van’a gideceğim. Van’daki konuşmamda da inşallah bunları orada işleyeceğim. Çünkü Kürt kardeşlerimi çok aldattılar.

15 SENE ÖNCE GÖRÜŞTÜM: Savunma sanayindeki işe yarar ürünlerimize el koyacaklarmış. Bütün çalışmaları akabede uğratacaklarmış. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ülkemizin adeta teknoloji vitrini haline gelen TEKNOFEST’i hazmedebildiler mi? Şimdi de aynı yeri Amerikalı şirketlere devretme sözü veriyorlar. Sizin o Amerika’dan görüştüğünüz kişilerle ben 15 sene önce görüştüm. Dediler ki ‘biz Türkiye’de yatırım yapmak’ istiyoruz. Gelin, yapın. Ne yapıyorsunuz sizlere bunu vereceğim dedim. 15 yıl oldu gelmediler. Niye, bunlar vatansever değil, bunlar milletperver değil, bunlar Türkiye’ye gelip de bu tür yatırımlara girmezler.

Haberin Devamı

PKK’LILARI DEVLETE DOLDURACAK: Biz Türkiye Yüzyılı yolunda ilerlerken birileri de Türkiye’nin kuyusunu kazmanın peşinde. Söylesene bay bay Kemal, Meclis’te HDP’yle neler görüştün, neler konuştun? Kamudan ihraç edilen PKK’lıları devlete geri dolduracaklarmış. ‘Belediyeleri örgüte teslim edeceğiz’ diyor. ‘Suriye’deki askerlerimizi çekip orayı ülkemize rahatça saldırabilesiniz diye tamamen size bırakacağız’ diyorlar. PKK’sından HDP’sine, bölücülerin nasıl cüretkâr bir şekilde ortaya döküldüklerini görüyorsunuz değil mi? Bay bay Kemal’den almışlar sözü. Şimdiden silahlarını doldurmaya, molotoflarını hazırlamaya başlamışlar... Öte yandan FETÖ’ye dönüp ‘tüm mensuplarınızı cezaevinden salacağız’ diyorlar.

Haberin Devamı

MARJİNALLERİN PARTİSİNE ÇEVİRDİ: Bu zat SSK Genel Müdürü oldu. İnsanları hastane kapılarında süründürdü. İnsanları inim inim inletti. Hasta ölüyse rehin aldı. CHP’de milletvekili oldu, Baykal’ı sırtından bıçakladı. Genel Başkan oldu, CHP seçmenine gün yüzü göstermedi. Bu partiyi köken ve mezhep fanatiklerinin eline teslim etti. 2019 seçimlerinde namus sözü verdi, daha ilk ay 15 bin belediye personelini ekmeğinden etti. Hizmet bekleyen İzmirli’ye bir hayrı dokunmadı. Diğer belediyelerde bırakın yeni yatırım yapmayı mevcut çalışmaları dahi yürütmedi. Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinallerin, cumhuriyet düşmanlarının, LGBT savunucularının, manda ve himaye peşinde koşanların milli bünyeye zararlı mandacı muhipler cemiyetine çevirdi. AK Parti’ye, MHP’ye, Cumhur İttifakı’na LGBT giremez. CHP, İYİ Parti, HDP, LGBT’ci mi? Evet. Diğerleri hayır diyebiliyor mu? Öyleyse tutmadığı sözlerin hesabını vermek yerine sağa sola sana söz diyor. Sen hangi sözü tuttun ki. Yalanla milletimi kandıracağını zannediyor.

Haberin Devamı

‘Temmuz ayında  çalışan ve emekli rahatlayacak’

Çarşıda pazarda yaşanan pahalılığı yine biz aşarız. Enflasyon geçtiğimiz ay itibarıyla yüzde 43’e indi. İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek. Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

FINDIĞA 4 DOLAR VERECEKMİŞ: Bu kadar da böyle utanmazlık olmaz. Fındığa 4 dolar verecekmiş. Bugüne kadar neredeydiniz? Bugüne kadar niye vermediniz? Çayı görse anlamaz, fındığı görse tanımaz. Ama bol bol yalanı söyler. Bu konuda üzerine yok. Allah bunlara fırsat vermesin.

‘40 güne 40 yılın işini sığdırdık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘40 güne 40 yılın işini sığdırdıklarını’ belirtti. Son 40 günde savunmadan ulaşıma, sağlıktan finansa, çalışma hayatından uydu teknolojilerine her alanda millete önemli müjdeler verdiklerini belirten Erdoğan, “60 yıllık bir hayalin ürünü olan Togg’un yollara çıkması da… Millî muharip uçağımız Kaan’ın hangardan çıkmasının da… TCG Anadolu’nun donanımıza teslim edilmesinin de… Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gazın ülkemize getirilmesinin de… Akkuyu Santrali’yle Türkiye’nin nükleer ülkeler ligine resmen girmesinin de… Avrupa’nın en uzun tüneli Zigana’nın rekor sürede açılmasının da… Yani 40 günde yaptığımız işlerin hepsinin de arka planında ciddi bir emek, vizyon, planlama, kadro ve siyasi irade vardır” dedi. Önce hayal kurduklarını, bir hayalin peşine düştüklerini kaydeden Erdoğan, ardından hayalleri somut hedeflere dönüştürdüklerini, sonra da bunları azimle, cesaretle, tek tek hayata geçirdiklerini kaydetti. 
l ANKARA Milliyet