Gündem Sofraların en sevilen lezzeti poğaçalar

Sofraların en sevilen lezzeti poğaçalar

17.04.2018 - 09:02 | Son Güncellenme:

Kadınların boş zamanlarını değerlendirirken aynı zamanda ufak bir bütçe ile finanse ettikleri; bir sosyal aktivite olarak algılanabilecek altın günlerinin olmazsa olmazlarından bir tanesi de poğaçalardır. Bir ev kadınının sevineceği en güzel sorulardan bir tanesi kuşkusuz yaptığı poğaçaların ya da hazırlamış olduğu yiyeceklerin tarifidir. Şimde en çok tercih edilen poğaça tariflerine biz göz atalım.

Sofraların en sevilen lezzeti poğaçalar

Puf puf mayalı poğaça

Ilık su, ılık süt ve ve toz şekerle bir araya gelen bu poğaça, tarifi içinde yaş maya barındırıyor. Bu puf poğaçaları ister çayınızın yanında ister kahvaltılarda tercih edebilirsiniz. Kabardıkça kabaran bu poğaçaları ağzı kapaklı bir kapta muhafaza ettiğiniz zaman bayatlama süresi de o kadar geçikiyor.

Pastane poğaçası

Pişirme süresi yirmi beş dakikayı bulan bu poğaça tarifi, mayalı tariflerdendir. Yaptıktan sonra iş yerinize ya da ofisinize götürebilir, çay molasında arkadaşlarınıza da ikram edebilirsiniz.

Sodalı poğaça

Evde yapılabilen ve içine soda katılan bir tariftir. Poğaça yapıldığında, pastane poğaçası görünümü veren bu poğaçayı yine kahvaltılarda ya da çayın yanında tüketebilirsiniz. Aynı zamanda altın günlerinde de tercih edebileceğiniz poğaça tariflerinden.

Mayasız poğaça

Aniden komşunuz size mi gelmek istiyor! İşte tamda bu tarif size göre. Ağızda dağılan ve kıyır kıyır olan bu poğaça tarifinin pişirme süresi sadece on beş dakika.

Yeşilimsi bir tat: Dereotlu poğaça

Bu poğaça tarifi dereotunu sevenler için çok ideal bir tariftir. Bu poğaça tarifi yağsız peynirden ve dereotundan oluşuyor. Dereotunun kendi aromasını bastırmayacak şekilde arzuya göre baharatlar da eklenebiliyor.

Açma

Kahvaltıların vazgeçilmezi hâline gelen bir diğer hamur işi tariflerinden biri de açmadır. Kaşarlı, zeytinli, salçalı sosisli gibi birçok çeşidi bulunuyor. Sade açmaların ise en sevilen özelliği arasına istenilen her şeyin konularak yenilmesi. Yoğun olarak tereyağı içerdiğini de söylemeden geçmeyelim.

Örgü poğaça

Normal mayalı poğaça tariflerinden bir tanesidir. Tek farkı şeklinin yuvarlak ya da elips poğaça değil de saç örgüsü şeklinde olmasıdır. Altın günlerinizde poğaça tariflerinize estetik bir görünüm katabilecek olan bu poğaça tarifini görmezden gelmeyin deriz.

Çiçek poğaça

Yine diğerlerinden sadece şekil olarak farklı olan poğaçarlardan bir tanesidir. Bitiminde şekli çiçek görünümünü andıran bu poğaçayı altın günlerinde hazırlamış olduğunuz örgü poğaçanın yanına ekleyebilirsiniz.

Haşhaşlı poğaça

Genellikle İç Anadoluların bildiği bu poğaça tarifini herkesin bilmesini sağlamak isteriz. Zengin besin değeri ve faydalı bir bitki olan haşhaş; poğaçaya da eklenince hem tok tutmayı başarmış hem de vücuda fayda sağlamış oluyor.

Şimdiden afiyet olsun.