Gündem Son dakika: AK Parti programına silahlı saldırı! 1 kişi yaralandı

Son dakika: AK Parti programına silahlı saldırı! 1 kişi yaralandı

10.02.2024 - 18:14 | Son Güncellenme:

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili peş peşe açıklama yapıldı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandu: Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır.

1/12

2/12

3/12

4/12

5/12

6/12

7/12

8/12

9/12

10/12

11/12

12/12

Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır.

Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum.Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum.

BAKAN KOCA'DAN YARALININ SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, yaptığı paylaşımda vatandaşın ağır yaralı olduğunu ve ameliyatının devam ettiğini bildirerek, “İstanbul Küçükçekmece’de, bir silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımız, acil müdahale ve yoğun bakım sonrası beyin ameliyatına alınmış olup, ameliyatı halen devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bakan Koca bir diğer paylaşımında ise "Beyin ameliyatının devam ettiği bilgisini verdiğimiz, İstanbul Küçükçekmece’de silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımızın operasyonu tamamlanmış olup, kendisi yoğun bakıma alınmıştır. Ameliyat sonrası hastamızın durumu ciddi olup yakından takip edilmektedir. Tekrar acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Son dakika: AK Parti programına silahlı saldırı 1 kişi yaralandı

İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, saldırı sonrası yaralanan vatandaşı hastanede ziyaret etti. Kurum ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Ateş sonucunda bir vatandaşımız kardeşimiz ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Konuya ilişkin tüm birimlerimiz her türlü çalışmayı yapıyor. Az önce biz de hastanede yaralı vatandaşımızı ziyaret ettik. Doktorlarımız yapılacak tüm tedavileri yapıyor. Yakınen Sağlık Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız takip ediyor. Ailesi ile de görüştük. Demokrasimize yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Failleri en kısa sürede emniyet birimlerimiz yakalayacaktır.

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Saldırıda, bir vatandaş yaralanırken saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIĞI SALDIRI ANINI ANLATTI

Ali Sarıyar, "Aziz başkanın programına katıldık. Silah sesleriyle beraber hepimiz yerde kaldık. Aziz Bey de, hepimiz yere yattık. Ateş açıldığı sırada ben 'yatın diye bağırdım' sonra herkes içeride yatış pozisyonu aldı. Bir süre bir iki dakika içeride öyle kaldık, sonra normale döndü" dedi.

MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'nde Mardinliler Buluşması programında silahlı saldırı gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Son dakika: AK Parti programına silahlı saldırı 1 kişi yaralandı

"TERÖR ÖRGÜTLERİ BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen Murat Kurum, "Emniyet güçlerimiz yaşanan elim hadise ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatmıştır. Demokrasiye yönelik bu tür saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndürmeyecektir. Terör örgütleri ve uzantıları, ne amaçla olursa olsun bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaklar. Bu ülkenin 780 bin kilometre vatan toprağında, 85 milyon kardeşimizle birlikte huzur içinde, güven içerisinde yaşamaya devam edeceğiz ve ay yıldızlı bayrağımızı her zaman gururla, göklerde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bu elim hadise nedeniyle İstanbul'umuza, Aziz Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve inşallah yaralı kardeşimize de acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'de sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları esnasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diyor, Küçükçekmece Adayımız ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: EMNİYETİMİZ İŞİN BAŞINDADIR

CNN TÜRK'e bağlanan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Hepimize geçmiş olsun. En önemli konulardan bir tanesi seçim güvenliği. Yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Emniyetimiz işin başındadır. Türkiye her zaman olduğu gibi sokakları güvenli bir şekilde bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır. Bundan hiçbir şüphe yoktur. Türkiye'nin demokrasisi sağlamdır. Son derece üzüntülüyüz. Şundan hiçkimsenin kuşkusu olmasın sokaklarda meydanlarda seçim çalışmaları en güvenli şekilde yapılmaya devam edecektir. Emniyet güçlerinin çalışmalarının tamamlanması lazım. Türkiye bunları engelleyecek kabiliyettedir. Emniyet güçlerinin çalışmasını bekleyelim. Türkiye güvenli bir ülkedir.  

Haberin Devamı

Bu olayda yaralanan vatandaşımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah kötü bir tabloyla karşı karşıya kalmayız. Sayın bakanımız da açıklama yaptı. Ehil bir şekilde süreci yöneteceklerdir. Türkiye yüksek güvenlikle seçimlere gidecektir. Bunu bir kez daha dünyaya gösterecektir.

Bölgedeki gelişmeleri iyi takip etmek lazım. Birileri Türkiye'yi terör örgütleri üzerinden istikrarsızlaştırmaya çalışabilir. Sandıkla vatandaşımız arasında her zaman birileri girmeye çalıştı. Türkiye'nin demokratik kapasitesi bunları her zaman bertaraf etti. Türkiye güvenli bir ülkedir. Türkiye her zaman güvenlikli bir şekilde ilerleyecektir.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili yapılan açıklamada "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.

"PRİM VERMEYECEĞİZ"

Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Yeniay, seçim çalışmaları sırasında düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Ebru Güneş'i hastanede ziyaret etti. Hastane girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeniay, “Ortalığı karıştırmak ve bulandırmak istenen bir hadise var ama inanıyorum ki emniyet güçlerimiz en kısa zamanda failleri bulacaktır. Ve buradaki niyetin ne olduğu, bir takım sosyal medyada, şurada, burada bilgi kirliliği dolaşıyor. Arkadaşlar sabredelim. Güvenlik kuvvetlerimiz tüm güçleriyle üzerinde çalışmakta. Dolayısıyla şunu belirtmek istiyorum. Bir insan, ya da bir terör grubu, kar maskeli, 3-4 kişi birden uzun namlulu silahlarla nasıl bir olay gerçekleştirir. İlk baktığımızda tablo bu. Dolayısıyla da iddia etmemiz, şuraya yöneliktir demek sadece ve sadece basit bir açıklamadan ibaret olur. O yüzden de şu anda olayı çarpıtmayalım. Bugün tek dileğimiz var kızımızın şifa bulması, hayati tehlikeyi atlatmasıdır. Onun için dua edeceğiz. Bütün Küçükçekmece halkına, İstanbul halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Çünkü bu tip olaylar biliriz ki; terör dediğimiz şey beslendiği yer korku ve paniktir. Buna prim vermeyeceğiz, korkmayacağız. Kararlı bir şekilde sahada olacağız. Hedef her neyse, kimse hiç önemli değil. Dolayısıyla bu manada biz bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken, böyle bir vakayla, böyle bir hadiseyle karşı karşıya kalmak gerçekten üzüntü verici. Tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve kızımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda doktorlarımız kurtaracaktır. Tek temennimiz bugün bu. Başka gündemimiz yoktur" şeklinde konuştu.

Son dakika: AK Parti programına silahlı saldırı 1 kişi yaralandı

Hastaneden çıkışta Ebru Güneş'in durumu ile ilgili bilgi veren Yeniay, “Durumu ağır olmakla birlikte yaşıyor. Şöyle söyleyeyim, gelişme olmasa operasyon devam etmez. Ameliyat devam etmez. Demek ki bir umut var. O umudu da biz dua ederek bekliyoruz. Rabbim inşallah şifasını verecek. Çünkü bugün tek gündemimiz var, kızımızın hayatta kalması. Acil şifalar diliyorum. İnşallah Rabbim, Türk halkına ve ailesine bağışlayacaktır" ifadelerini kullandı.