Gündem Son dakika: Bahçeli'den Diyarbakır'da 14 Mayıs mesajı

Son dakika: Bahçeli'den Diyarbakır'da 14 Mayıs mesajı

14.04.2023 - 17:25 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da konuşan  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Düne kadar hangi düşünceden olursanız olunuz ancak öyle dönemler vardır ki, böyle dönemlerde birlik olmak, kararlı olmak, yolu kesmemek gerekir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yolu kesilmeden devam edecektir." dedi.

Son dakika: Bahçeliden Diyarbakırda 14 Mayıs mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenişehir ilçesinde bölgenin tarihine ve mimari tarzına uygunluk esasına göre inşa edilen ve aynı anda 25 bin kişinin ibadet edebileceği 43 bin 500 metrekare kapalı alanı olan Selahaddin Eyyubi Cami ve Külliyesi’nin açılışı ile Deprem Konutları Temel Atma töreni için Diyarbakır’a geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile bakanların eşlik ettiği Erdoğan, otobüsle Kışla Caddesi’ndeki miting alanına geldi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önemli başarılar elde ettiğini ifade ederek, "Bu mübarek ramazan ayının son haftalarında, 6 Şubat büyük deprem felaketinin konut sorunlarını çözmek üzere, önemli bir temel atma töreninde Diyarbakır’da olmaktan, sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Muhterem Diyarbakırlılar, hepinizin acıyla hatırladığı gibi, 6 Şubat, yani 67 gün evvel, dünyada ender rastlanabilecek büyük bir felaketi, 11 ilimiz de milletçe yaşamış oldu. Bu felaketimiz, 50 bini aşkın insanımızın hakkın rahmetine kavuşmasına, 100 bini aşkın insanımızın yaralanmansa sebep olmuştur. Hakkın rahmetine kavuşanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Sonra barınma ihtiyacının cevap bulması, beraberinde beslenme ihtiyaçlarının yerine getirilmesi, önemli bir konunun üzerinde kararlılıkla durmayı gerektirirdi. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin değerli lideri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi, Bakanlar Kurulu'ndaki kadrosuyla, bakanlıklarda görevli her kademedeki insanımızla, bu felaketi ortadan kaldırmaya kararlı bir şekilde yürüdüler. Netice itibariyle, deprem felaketinde, 67 gün içerisinde birçok kesimde hayatımız normalleşmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi, önemli başarılar elde etmiştir. Türkiye’de olmayanı olur hale getirmişlerdir. O sebepten dolayı, aziz Diyarbakırlılar, düne kadar hangi düşünceden olursanız olunuz, hangi partiye gönül verirseniz veriniz. Ancak öyle bir dönemler vardır ki, böyle günlerde gün birliği içerisinde olmak, kardeş içerisinde bulunmak, kararlı olmak, yolu kesmemek gerekir. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 14 Mayıs’ta yolu kesilmeden yola devam edecektir" diye konuştu.