Gündem Son dakika: Bakan Fidan'dan ABD'de 'terör örgütü PKK gündemli' görüşme!

Son dakika: Bakan Fidan'dan ABD'de 'terör örgütü PKK gündemli' görüşme!

07.03.2024 - 20:37 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile bir araya geldi. İşte masadaki konular...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile bir araya geldi. Bakan Fidan, Washington'da görüştüğü ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'a, Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımın artırılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy Ankara'dan gelen bilgilendirmeyi şu sözlerle aktardı: Fidan, Ukrayna’daki savaşın daha fazla uzamaması gerektiği ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğü içinde çözülmesini savunulduğunu belirtti.

'PKK İLE İLİŞKİLERİ KESİN' UYARISI

Suriye’deki terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığımızı vurguladık. Bu konuda ABD’nin müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi ve PKK’nın uzantılarıyla olan ilişkisini kesmesi gerektiğini ifade edildi.

Azerbaycan - Ermenistan barış sürecinin desteklendiği ve burada sağlanacak ilerlemenin Kafkasya’nın refahı için belirleyici olacağı ifade edildi. Irak’ta siyasi istikrara verdiğimiz önemi kaydettik. Irak’ta yuvalanmış terör örgütleriyle mücadele konusu ele alındı.

Haberin Devamı

ABD SENATOSU DIŞ İLİŞKİLER KOMİTESİ BAŞKANI CARDİN İLE GÖRÜŞTÜ

Son dakika: Bakan Fidandan ABDde terör örgütü PKK gündemli görüşme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret çerçevesinde geldiği ABD’de temaslarına başladı. Bakan Fidan, başkent Washington DC’de ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Benjamin Cardin ve beraberindeki Komite Üyesi Senatörler ile görüştü.