Gündem Son dakika: Bakan Fidan'dan Gazze için garantörlük açıklaması: Her türlü katkıya hazırız

Son dakika: Bakan Fidan'dan Gazze için garantörlük açıklaması: Her türlü katkıya hazırız

08.12.2023 - 20:02 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır her türlü katkıya hazırız. Bu problem Filistinliler ve İsrailillerden büyüktür." açıklamasında bulundu. Öte yandan Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır her türlü katkıya hazırız. Bu problem Filistinliler ve İsrailillerden büyüktür.Sorun artık İsraillileri ve Filistinlileri aşıyor. O yüzden bölgesel devletler sorunu sahiplenmeli ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeli." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

ABD'de Gazze diplomasisi yürüten Dışişleri Bakanı Hakan Fidan CNN Türk'ten Yunus Paksoy'un garantörlük ile ilgili sorusuna yanıt verdi. Bakan Fidan 'Her türlü görüşme iki devletli çözüm üzerine olmalıdır. Bu sorun artık İsrail ve Filistinlilerden büyüktür ve tüm topluma mal olmuştur.' ifadelerini kullandı. Bakan Fidan garantörlük için de iki devletli çözüm olmalı o zaman Türkiye her katkıyı vermeye hazırdır ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, 'İsrail'in arkasında Batı var, o zaman Filistin'in arkasında da bölge ülkeleri olmalı' açıklamasında yaptı. "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi biz her türlü katkıya hazırız." açıklamasında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, ABD’DE SETA VAKFI’NI ZİYARET ETTİ

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlerde bulunmak üzere geldiği ABD’de, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nı (SETA) ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlerde bulunmak üzere geldiği ABD’de temaslarına başladı. Fidan bugün başkent Washington DC’de bulunan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nı (SETA) ziyaret etti.
Öte yandan, Hakan Fidan, Washington DC temasları kapsamında bugün ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

İİT ve AL Temas Grubu, ABD’de

Bakan Fidan’ın da yer aldığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi (AL) Temas Grubu, bugün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşecek. Grup yarın ise Kanada’da Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ile bir araya gelecek.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi’nin (AL) 11 Kasım 2023 tarihli Olağanüstü Ortak Zirvesi, Türkiye, Filistin, Suudi Arabistan, Endonezya, Mısır, Ürdün, Katar ve Nijerya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerin dışişleri bakanlarını, Gazze’de savaşın durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlerde bulunmakla görevlendirmişti.