Gündem Son dakika: Bodrum’daki saldırıda şok detay! Silahı dayayıp ateş etmişler…

Son dakika: Bodrum’daki saldırıda şok detay! Silahı dayayıp ateş etmişler…

22.06.2018 - 14:15 | Son Güncellenme:

Bodrum’daki silahlı saldırıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Olayda hayatını kaybeden ve vurulduğunda üzerinde kardeşinin kimliği çıkan Ali Ekber Sürensoy’un vücudunda 10 kurşun yarası, çevrede de 21 boş kovan bulunduğu öğrenildi. 4 saldırganın olaydan bir gün önce İstanbul'dan Bodrum'a geldiği, saldırıdan yarım saat önce mekanda eğleniyormuş gibi giriş - çıkış yaptıkları belirlendi.

Son dakika: Bodrum’daki saldırıda şok detay Silahı dayayıp ateş etmişler…

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman'ın kordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında öldürülen işadamının asıl kimliğinin Ali Ekber Sürensoy, üzerinden çıkan kimliğin ise kardeşi Mehmet Ali Sürensoy’a ait olduğu belirlendi. Cenazeyi teslim almaya gelen kardeş Mehmet Ali Sürensoy da ağabeyinin üzerinden çıkan kimliğin kendisine ait olduğunu teyit etti.

Haberin Devamı

İÇERİ GİRİP KONTROL ETMİŞLER

Silahlı saldırının nasıl gerçekleştiği de belirlendi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün uzman ekiplerinin yaptığı belirlemelere göre İstanbul’dan bir süre önce gelen grup Bodrum’da Sürensoy’un izini sürmeye başladı. Sürensoy’un Medusa adlı barda olduğunu belirleyen grup buraya yöneldi. Ekipleri yaşanan olayla ilgili çok sayıda kamera kaydını da inlemeye başladı. Birçok işletmedeki kamera kayıtlarına da incelenmek üzere el konuldu. İncelenen kamera kayıtlarında silahlı saldırıyı gerçekleştiren S.Ç., K.Ç., H.A. ve T.O.’nun olaydan bir gün önce daha önce İstanbul’dan tanıdıkları C.E.’nin yanına geldikleri tespit edildi. Olay anında C.E.’nin de mekanın içinde bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

HACER TÜLÜ EĞLENMEYE GELMİŞTİ

Kurşunlardan birinin isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren şarkıcı Hacer Tülü’nün olayla bir bağlantısı olmadığı, arkadaşıyla birlikte eğlendiği mekandan çıkarken kurşunlara hedef olduğu anlaşıldı. Tülü’nün birlikte gezdiği kız arkadaşı ile önce Gümbet’teki bir eğlence mekanına gittikleri buranın kapanmasından sonra ise olayın meydana geldiği eğlence mekanına gelip buradaki 'after partiye' katıldığı, çıkışta ise kurşunlardan birine hedef olduğu belirlendi.

VÜCUDUNA 10 KURŞUN İSABET ETMİŞ

Polisin olayda hayatını kaybeden Ali Ekber Sürensoy’un alacak meselesinden aralarında husumet bulunan kişilerin saldırısına uğradığı üzerinde durduğu öğrenildi. Sürensoy’un olay anında yalnız olduğu belirtildi. Sürensoy’un kapıda belirmesinin ardından harekete geçen grup iki ayrı silah ile yakın mesafeden ateş etmeye başladı. Ön otopsideki ilk belirlemelere göre atışlardan biri silah Sürensoy’un vücuduna dayanarak ‘bitişik atış’ denilen şekilde gerçekleştirildi. Sürensoy’un vücuduna isabet eden kurşunların sırt ve yan bölgelerden giriş yaptığı da belirlendi.

Sürensoy’ın vücuduna ise 10 kurşunun isabet ettiği, olay yerinde 21 boş kovan bulunduğu ifade edildi. Olayda 2 tabanca ile ateş edildiği üzerinde durulurken, kesin sonucun Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacağı belirtildi. Olayda kullanılan silahların ise henüz bulunmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı