Gündem Son dakika... Çorum ve Kastamonu'ya yıldırım düştü, 3 kişi öldü!

Son dakika... Çorum ve Kastamonu'ya yıldırım düştü, 3 kişi öldü!

27.06.2023 - 08:14 | Son Güncellenme:

İki ilde yaşanan yıldırım düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybederken olayda çok sayıda kişi de yaralandı.

Çorum'un İskilip ilçesinde hayvan otlatan 4 kişinin bulunduğu bölgeye yıldırım isabet etti. Mehmet Ören hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, Çorum'un İskilip ilçesi Karaağaç Köyü Çuhalar Mahallesi Düzyayla bölgesinde meydana geldi. Hayvan otlatan Mehmet Ören, Ekrem Akdana, Ali Oruç ve Fatih Ören'e yıldırım isabet etti.

Son dakika... Çorum ve Kastamonuya yıldırım düştü, 3 kişi öldü

Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, Mehmet Ören'in hayatını kaybettiğini belirledi. Yıldırım isabet etmesi sonucu yaralanan Ekrem Akdana, Ali Oruç ve Fatih Ören ise ilk müdahalelerinin ardından ambulansla İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. (Yusuf ÇINAR/Çorum - DHA)

Son dakika... Çorum ve Kastamonuya yıldırım düştü, 3 kişi öldü

YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU 2 KİŞİ ÖLDÜ

Kastamonu'da da tarlada çalışırken yağmurdan korunmak için kulübeye sığınan 2 kişi, yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Olay, Yavuç köyünde meydana geldi. Hikmet Şen ve Salim Demir (52), tarlada çalıştıkları sırada, gök gürültülü sağanak başladı. Demir ve Şen, yağmurdan korunmak için bölgede bulunan kulübeye sığındı.

Haberin Devamı

Bu sırada kulübenin üzerine yıldırım düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Şen ve Demir'in hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazeler, otopsi için morga kaldırıldı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı. (Hüseyin DOĞAN/Kastamonu - DHA)

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Kütahya, Çankırı, Çorum, Amasya, Artvin çevreleri, Ankara’nın kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güney ve Doğu Anadolu'nun güneyinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Ülkemizin güneydoğusunda yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Çorum ve Kastamonuya yıldırım düştü, 3 kişi öldü