Fenerbahçe The Athletic duyurdu: İşte Real Madrid'in Arda Güler planı! Transfer için iki formül

The Athletic duyurdu: İşte Real Madrid'in Arda Güler planı! Transfer için iki formül

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'deki geleceği belirsizliğini koruyan Arda Güler'le ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. The Athletic, La Liga devi Real Madrid'in Arda Güler'i kadrosuna katmak için düşündüğü iki formülü duyurdu.

The Athletic duyurdu: İşte Real Madridin Arda Güler planı Transfer için iki formül

Süper Lig devi Fenerbahçe'de gösterdiği performansla Avrupa'dan çok sayıda takımın radarına giren Arda Güler'e Real Madrid de talip oldu. İspanyol devinin kadrosuna katmak istediği genç yetenek için planını belirlediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

The Athletic, Real Madrid'in Arda Güler'i kadrosuna katmak için belirlediği iki transfer formülünü yazdı. Eflatun-beyazlıların genç oyuncuyu gelecekte değerlendirmek istediği belirtildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

The Athletic duyurdu: İşte Real Madridin Arda Güler planı Transfer için iki formül

F.BAHÇE'YE BEDELSİZ GELDİ

Fenerbahçe'nin 2018-2019 sezonu devre arasında Gençlerbirliği'nden bedelsiz olarak transfer ettiği Arda Güler, altyapıda gösterdiği performansla kısa süre içerisinde parladı. 18 yaşındaki oyuncu, 2021-2022 sezonuyla birlikte sarı-lacivertlilerde A takım forması giymeye başladı.

Arda Güler, 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe formasını 16 maçta terletti. Genç oyuncu bu müsabakalarda 3 gol ile 5 asist üretti.

The Athletic duyurdu: İşte Real Madridin Arda Güler planı Transfer için iki formül

JESUS ŞANS VERDİ, TARAFTARIN KALBİNE GİRDİ

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon Teknik Direktör Jorge Jesus'un düzenli olarak şans verdiği Arda Güler, 35 maçta oynama şansı yakaladı. Sarı-lacivertlilerin genç yeteneği bu müsabakalarda 6 kez gol atma başarısı gösterdi. Arda Güler takım arkadaşlarına yaptığı 7 asistle de dikkat çekti.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un da şans vermeye başladığı Arda Güler, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun dördüncü haftasında Galler'e attığı golle birlikte Ay-Yıldızlı formayla ilk kez bu sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'yle olan sözleşmesi 17 milyon 500 bin euroluk serbest kalma maddesi bulunan Arda Güler için Avrupa'dan dev takımlar sıraya girdi. Premier Lig'den Manchester City ile Newcastle United'ın yanı sıra, Serie A'dan Napoli, Eredivisie'dan Ajax ve Bundesliga'dan Borussia Dortmund'un 18 yaşındaki yıldızla ilgilendiği öne sürüldü.

The Athletic duyurdu: İşte Real Madridin Arda Güler planı Transfer için iki formül

BAŞKAN ALİ KOÇ'LA GÖRÜŞTÜ

Arda Güler'in sözleşmesindeki 17 milyon 500 bin euroluk serbest kalma maddesi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u harekete geçirdi. Sarı-lacivertlilerin başkanı, 18 yaşındaki on numarayla yeni sözleşme imzalamak için görüştü. Arda Güler ile Ali Koç arasındaki görüşmenin ayrıntıları da belli oldu.

Arda Güler'in sözleşmesindeki serbest kalma maddesini yükseltmek isteyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "1 yıl daha bizimle kal" önerisini sunduğu öğrenildi. Öte yandan Ali Koç'un "Bonservisini verelim ancak seneye kiralık olarak bizde forma giy" teklifini de genç yıldıza sunduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

The Athletic duyurdu: İşte Real Madridin Arda Güler planı Transfer için iki formül

REAL MADRID DEVREYE GİRDİ

Fenerbahçe'deki geleceği henüz netlik kazanmayan Arda Güler'le ilgili son iddia dikkat çekti. İspanyol basınından Marca'nın haberine göre; La Liga devi Real Madrid, 18 yaşındaki Arda Güler'e talip oldu. Eflatun-beyazlıların, genç yıldızın sözleşmesindeki serbest kalma bedelinin 17 milyon 500 bin euro olması nedeniyle yarışa dahil olduğu ifade edildi.

İŞTE TRANSFER FORMÜLÜ

The Athletic'te yer alan haber egöre; Real Madrid, Arda Güler'i kadrosuna katmak istiyor ancak orta sahasını güçlendirmeyi şu anda öncelik olarak görmüyor. Real Madrid'in bu nedenle Arda Güler için alternatif seçenekleri araştırmaya başladığı vurgulandı.

Real Madrid'in planları arasında ilk olarak Arda Güler'in bonservisinin alınması ve bir sene kiralık olarak Fenerbahçe'de kalmasının yer aldığı aktarıldı. Real Madrid'in değerlendirdiği bir diğer seçeneğin Arda Güler'in Real Madrid Castilla'da oynamasının olduğu belirtildi. İspanyol devinin Arda Güler'in bu öneriyi kabul etmesini beklemediği kaydedildi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ 2025'TE BİTECEK

Arda Güler'in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Sarı-lacivertlilerin genç yeteneğinin güncel piyasa değeri 15 milyon euro. A Milli Futbol Takımı'nda 4 maçta şans bulan Arda Güler, 1 gol atma şansı yakaladı.

Yazarlar