Gündem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan vize açıklaması: Sürecin hızlanması için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç'tan vize açıklaması: Sürecin hızlanması için çalışıyoruz

28.08.2023 - 15:28 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Schengen vizesi sıkıntısıyla değerlendirmelerde bulundu. Tıkanıklığın olduğu yerlerde çalışmaların olduğunu söyleyen Kılıç, "Sürecin hızlanması için çalışıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıçtan vize açıklaması: Sürecin hızlanması için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, katıldığı NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

KURAN-I KERİM'E SAYGISIZLIK: KABUL EDİLEMEZ

Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırılarla ilgili konuşan Kılıç, "Her toplantıda her fırsatta bunun inanç hürriyeti olmadığı tamamen ırkçılık olduğunu söyledik. İşin temelinde benim gördüğüm, Batı dünyasında da bunun kabul edilemez olduğu söyleniyor. Danimarka'nı ortaya koyduğu tavır İsveç'e de örnek olur umarım." dedi. İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin son bilgileri aktaran Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bir irade var. Meclis de bu yönde çalışma yapıyor." dedi.

VİZE SIKINTI: SÜRECİ HIZLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Schengen vizesi sıkıntısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıç, "Vize ile ilgili konularda tıkanıklığın olduğu yerlerde çalışmalar var. Burada bizim de gördüğümüz bulgular var, onların da var. Sürecin hızlanması için çalışıyoruz. Ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Bu sadece Türkiye ile ilgili değil." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Uyarılarımızı anladıklarını gördüğümüz ülkeler var." diyen Çağatay Kılıç, "Bunları karşılıklı olarak görüşüyoruz." şeklinde konuştu.

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

Daha kolay halledebileceğiz, orta vadede çözebileceğimiz konular üzerinde çalışıyoruz. Müzakeresinin daha derin olduğu konuları en sona bırakıyoruz.