Gündem Erdoğan: Gazze fırsatçılarına fırsat vermeyin

Erdoğan: Gazze fırsatçılarına fırsat vermeyin

29.03.2024 - 16:21 | Son Güncellenme:

İstanbul Sancaktepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanımızın Gazze hassasiyetini istismar etme peşinde koşan fırsatçıların, ahlaksız ve asılsız söylemlerine prim vermeyin." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sancaktepe'de düzenlenen mitingde önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: İsrail'in hukuk tanımaz, kutsal bilmez, zalim hükümeti yaklaşık 6 aydır Gazze'deki kardeşlerimizi katlediyor. Bu müstesna zamanlarda ellerimizi semaya Gazzeli mazlumlar için de açıyoruz. İnsani yardımlarımızla da Gazze'nin yanındayız. Şimdiye kadar 40 bin tondan fazla yardım malzemesini uçaklar ve gemilerle bölgeye gönderdik. Dün de 8. yardım gemisini 125 bin gıda kolisi ile Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a sevk ettik. İsrail üzerindeki baskının artırılması için yoğun çaba harcıyoruz. Çocuk, kadın, bebek, yaşlı demeden soykırım uygulayan canilerin hukuk önünde hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

Haberin Devamı

GAZZE FIRSATÇILARINA PRİM VERMEYİN

Birileri bildikleri halde siyasi rant için gerçekleri çarpıtsa da biz Filistin halkının ve devletinin dimdik yanındayız. Türkiye düşmanlarının tamamı yalan propagandalarına bakıp da içinize şüphe düşürmeyin. İnsanımızın Gazze hassasiyetinin istismar etme peşinde koşan fırsatçıların ahlaksız söylemlerine prim vermeyin. Türkiye, tüm kurumlarıyla Filistin halkının yanındadır. Tayyip Erdoğan’ın her türlü bedeli göze alarak verdiği mücadelenin şahidi Gazzeli kardeşlerimizin kendileridir.

AFAD BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞTÜM

Dün akşam AFAD Başkanımızla görüştüm, ardından Kızılay Başkanımızla görüştüm. Yoğun bir şekilde bu yardımları ulaştırmanın gayreti içinde olduklarını öğrendim. Türkiye'nin gayretlerinin en yakın şahidi tüm fertleriyle Filistin halkıdır. Şahsımızın yanı sıra Dışişleri Bakanımız, MİT Başkanımız, AFAD'ımız, Kızılay'ımız, vakıflarımız Filistin ve Gazze için çalışıyor, didiniyor, mücadele ediyor. Türkiye; Suriye, Somali, Karabağ imtihanını nasıl alnının akıyla verdiyse Gazze imtihanını da vermenin gayretindedir. Vatanlarını koruyan Filistinli yiğitlere 'terörist' iftirası atan İsrail aşıklarının değirmenlerine su taşıyanların bize edecek tek kelamları olamaz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN ŞAHLANIŞINI KİMSE DURDURAMAZ

Geçen sene 14-28 Mayıs seçimlerinden bir gün önce sizlerle kucaklaşmıştık. 13 Mayıs'taki mitingimizde Sancaktepe'nin desteğini beklediğimizi ifade etmiştik. Bize verdikleri sözlerine sadık kaldılar. Şimdi 31 Mart'ta bu sözü yenileyeceğimize eyvallah diyor muyuz? Pazar günü yeniden Sancaktepe diyor muyuz?

ALANDA 25 BİN KİŞİ VAR

Milletvekilliğinde yüzde 48, Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 50'yi aşan oy oranı ile Sancaktepe, Cumhur İttifakı dedi. Sancaktepe'de katılımı sordum. 25 bin. Sancaktepe bize böyle destek verdikçe, Türkiye'nin şahlanışını kimse durduramaz.

TAM GAZ İLERİ DEĞİL, TAM GAZ GERİ

Önümüzde yine kritik bir seçim var. Pazar günü bir kez daha sandığa gideceğiz. Eser üretecek, 7/24 hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz. Verdiği sözü yerine getirecek belediye başkanlarını seçeceğiz. 5 yıl boyunca ilimizin ve ilçemizin hangi zihniyet tarafından yönetileceğinin kararını sandıkta vereceğiz. Bir taraftar eserleri ile konuşan diğer tarafta 5 yıl boyunca taş üstüne taş koymayanlar var. Bir tarafta temiz siyasetin temsilcileri diğer tarafta avrolarla para kulesi üretenler var. Neymiş tam gaz ileri. İnanıyor musunuz? Tam gaz ileri değil, tam aksine tam gaz geri. 31 Mart'ta ilimizi ve ilçemizi yönetecek isimlerle beraber bu iki farklı anlayış arasında bir tercihte bulunacağız.

Haberin Devamı

SON 21 YIL ALTIN DEVİR

Kimsenin yaşayışına, hayat tarzına karışmadık. Bu duruşumuzu, bu hassasiyetimizi, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimizde de sürdürdük, hala sürdürüyoruz. Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriyet tarihimizin altın devri olarak kayıtlara geçmiştir. Asrın projesi Marmaray’ı kim yaptı? Avrasya’yı kim yaptı? Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kim yaptı? Kuzey Marmara Otoyolu’nu kim yaptı? Pek çok muazzam yatırımı şehrimize biz kazandırmadık mı?

Haberin Devamı

Yazarlar