Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KAAN açıklaması: Daha neler gelecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KAAN açıklaması: Daha neler gelecek...

21.02.2024 - 14:10 | Son Güncellenme:

Afyonkarahisar mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parçası 'kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara, KAAN projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız göklerle buluştu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Afyonkarahisar adaylarını Zafer Meydanı'nda halka tanıttı. Afyonkarahisar'a şahsı ve Cumhur İttifakı adına teşekkür borcu olduğunu belirten Erdoğan, "Geçen mayıs ayında yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığında ve milletvekilliğinde yüzde 64 gibi rekor bir oyla destekleyebileceğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Dün milli mücadelede vatan müdafaasıyla destan yazan Afyon, bugün de milli iradeye Sahip olduğumuz yeni destana daha imza attı.Hahamım muhabbetimizi, dayanışmamızı, daim eylesin diyork.Partimizi kurarken Afyonkarahisar'dan yola çıktık.Hamdolsun bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde sizlerin güçlü ve sarsılmaz dururken hep yanımızda hissediyork.Bizi yalnız bırakmadınız, önümüze çıkan bütün engelleri sizlerle birlikte aştık. Emperyalistlerin oyunlarını sizlerle birlikte boğduk. Terör sorunlarının başının sizlerle birlikte indik. 'Türkiye Yüzyılı'nın temellerini yine sizlerle birlikte attık" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan KAAN açıklaması: Daha neler gelecek...

CHP'YE YAPAY ZEKA ELEŞTİRİSİ

'Türkiye Yüzyılı' yürüyüşünü şehirlerdeki belediyecilik hizmetlerini de kapsayacak şekilde gerçekleştireceklerini anlatan Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde milletin tercihini gerçek belediyecilikten yana yaparak, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuna destek vereceğine inandığını kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Muhalefetin ne bizim gibi güçlü bir tecrübesi ne örnek gösterilebilecekleri bir eserleri ne de ortaya koyabilecekleri geniş vizyonları var. Parti içi iktidar kavgaları dışında hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Dün baş tacı ettiklerini bugün yerin dibine sokmaktan çekinmiyorlar. Türkiye'nin sorunlarına çare olacak, şehirlerimizin sıkıntılarını giderecek doğru düzgün tek bir önerileri dahi yok. Milletten ve siyasetin temel değerlerinden öyle kopuklar ki belediye başkan adaylarını dahi vatandaşa değil nereye soruyorlar? Yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi uygun görürse, kimi seçerse bunlara neyi emrederse bu acemiler de milletin karşısına 'işte adayımız' diyerek onu çıkarıyor. Sonra bir de utanmadan millete, 'adaylarımıza tıpış tıpış oy vereceksiniz' dayatmasında bulunuyorlar. Ne diyelim? Allah bunlara akıl, fikir, CHP'li kardeşlerimize de sabır versin. Bırakın yeni projelerle milletin huzuruna çıkmayı, adaylarını bile ellerine yüzlerine bulaştırmadan belirleyemeyenlerden ne ülkeye hayır gelir ne de genel başkanı oldukları partiye hayır gelir."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan KAAN açıklaması: Daha neler gelecek...

'PAZARLIĞA GİRİŞTİLER''

Muhalefete bir önceki seçimlerde yaptığı gibi gidip Kandil güdümünde siyaset yapanlarla iş sürdükleri eleştirisini yöneten Erdoğan, "Al gülüm, ver gülüm, pazarlığa giriştiler. Hatalarından ders almak yerine sadece şahsi kariyerleri için bölücü kıvrımlarıyla demlenmeyi tercih ettiler. Açık ve net; Mayıs seçimlerinde milletin sandıkta okunan mesaj okunanlar, 31 Mart'ta bu sefer milletin tokadını yemekten kurtulamayacaklar.Buna hazır mıyız? Kelime oyunlarıyla gerçekleri gizleyebileceklerini zannedenler, milletin ferasetini hafife almanın ne demek olduğunu 31 Mart'ta sandıklar açılınca bir kez daha bulabilirler.Biz de kelime Hokkabazlıklarının saklanmaya çalışılan hakikatleri, insanımıza anlattığımızdan geri durmayacağız.Bugün burada bir kez daha şu hususu ifade etmekte fayda değişimi;AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak rakiplerinin bu içler acısı haline bakıp asla rehavete kapılmıyoruz.Bilakis bu tablo bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Bize oy veren ailelerimizle birlikte siyasi tercihi farklı kalıcılığımıza da el uzatmaya, onların da hislerine tercüman olmaya, onların da sesine kulak kiralamalarına, onların da beklentilerini beklemeye çalışıyoruz. Sadece seçim beyanımızı değil, milletimizin rahatlığına çıkaracağımız başkan adaylarımızı tespit ederken de bu duygularla hareket ettik" diye konuştu.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE ZÜBÜK SİYASETÇİ TİPLERİNİ GÖRDÜ'

Seçim meydanının er meydanı olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"İster genel seçim, ister yerel seçim olsun, milletimizin karşısına çıkan adaylara bakar, sandıkta da çözülür ortaya çıkar. Tabii adayları değerlendirirken sadece boyuna pozuna bakmaz. Bu adayların şehrine ve kendi hayatına ne gibi bir katkısının, eser ve hizmet konusunda nasıl bir performans sergileneceğinin Türk siyasetinde geçmişte kaldığımız umduğumuz ama hala kalıntılarına gösterdiğimiz kötü bir yeteneği var.Milletimizin karşı karşıya kalan adaylarından bazı öyle kitapsız, öyle şeylerz vaatlerle kendini çalışmayan ki bazen insan şaşırıp kalıyor, kalıyor.Türkiye bir önceki seçimlerde her konuda atıp tutan, sonra da verdi sözlerini inkar eden zübük siyasetçi tiplerini verdi, tanıdı.Eski Türkiye'de sağlanan hazine ödülleriki yıllarını heba ve imkanlarını çarçur edenleri de en iyi gençler olabilir.Aynı şekilde belediyelerde de geceleri kaybettiren başkanlar oldu.Halbuki belediyecilik hesabı, kitap işidir.Bütçeniz, ihtiyaçlar, olanaklar bellidir. Hepsini bir araya getirip, en ideal eseri ve hizmet planlamasını yaparsınız."

Haberin Devamı

MİLLİ MUHARİP UÇAĞI KAAN GÖKLERDE

AK Parti'yi kurdukları günkü heyecan ve azimle aynı şekilde yola devam ederek dile getiren Erdoğan, "Yolunu kaybedenlerin, yolu dağılanlerin, yolu şaşıranların tercihleri, ilgidiriyor. Öyle mi? Bunları hiç izlemiyor, sadece rutine odaklanıyoruz. 'Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını yaparken en büyük güç kaynağımız; 21 yılda dünyaya ve şehirlerimize kazandırdıklarımız. İşte bugün Türk savunma sanayinin gurur günlerinden birini daha iyi yaşadık. Milli muharip uçağımız Kaan, bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve devam ediyor. Görüyorsun değil mi? Şu anda Kaan'ı Görülecek değil mi?Daha neler gelecek, neler.İnsansız uçaklar yaptık mı?Akıncı'yı biz mi?Kızılelma'yı yaptık mı?Kızılelma var ya F16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. Türkiye, kendi 5'inci nesil savaş üretimini üretme yolunda çok kritik bir aşamayı daha geride bırakmışlardı.Ne demişlerdi, 'amazlar.' Bu öz güven fukaralarına, 'parçası kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara ilk andan itibaren Kaan projesini baltalamaya çalışan iş birlikçilere rağmen milli muharip uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu. testlerini de büyümeyi desteklemek için yoğunlaştıracağız. ileriki dönemde savunma sanayimizde milletimize yeni müjdeler uzatmayı sürdüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan KAAN açıklaması: Daha neler gelecek...

'DEMLENENLER VARSIN DEMLENSİN'

31 Mart'ta Afyonkarahisar'a güvendiğini ve inanmadığını dile getiren Erdoğan, şöyle seslendi: "Mevlana Hazretleri ne güzel paketler; 'Kamil odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın mevcut sarı eser. Evet, biz de milletimizin gönlünde çalışmalarımla, hizmetlerimizle, projelerimizle hoş bir seda bırakmak için çalışıyoruz, çalışıyoruz. Unutmayın Ziya Paşa ne diyor; 'Eşek ölür semeri, insan ölür eseri kalır.' Eser ve hizmet yarışlarında herkes boy ölçüşemez.Umarım gelecekte tüm illerle birlikte Afyonkarahisar'ımızı da yeni yatırımlarla iyileştirmeyi, güçlendirecekyi, kalkındırmayı sürdüreceğiz.İl ve ilçe belediye başkan adaylarımızı belirlerken gelecekte Afyon'u ulaşım hızını artırmayı en büyük katkıyı göstereceğini özellikle gösterir Gösterdik. Biz de her zaman adaylarımızın yanında yer alacak, belediye başkanlarımızı destek alacağız. Kardeşlerim unutmayın, şu anda Cumhur İttifakı iktidar mı, bir belediye düşünün ki kiminle hareket edecek? Cumhur İttifakı. Demlenenler varsın demlensin. İşimize bakacağız. Sizlerin adaylarınıza merkezde ve ilçelerde, beldelerde çok güçlü desteklerinden birine destek veriyorsunuz."

Erdoğan, konuşmasından sonra kürsüye çağrılan il ve ilçe belediye başkan adaylarını canlandırdı, çocukların kıyafetlerini fotoğraf çektirdi.  

VALİLİĞE ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Afyonkarahisar adaylarını tanıtım mitingi için Zafer Meydanı'nda düzenlenen programın ardından Afyonkarahisar Valiliği'ne ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyarette şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'ndan kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.