Gündem Cumhur İttifakı'nın Eskişehir ilçe adayları belli oldu! Erdoğan'dan yerel seçim mesajı

Cumhur İttifakı'nın Eskişehir ilçe adayları belli oldu! Erdoğan'dan yerel seçim mesajı

28.01.2024 - 14:43 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'in ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Yerel seçimlere ilişkin net mesajlar veren Erdoğan, 'Dünya ve bölgemizde öylesine kritik gelişmeler yaşanıyor ki, şehirlerimizin kaybedecek bırakın beş yılı tek bir günü bile yoktur. Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil asıl evlatlarımızın geleceğine yüklenen devasa maliyetleri olacağını biliyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Anıl Gür Spor Salonu'nda “AK Parti Eskişehir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı”nda konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Hem merkezi yönetim hem belediye el ele verdiği zaman Eskişehirimiz yeniden ihya olur, ayağa kalkar. 

Milletin ortak değerlerinin istismarı siyasetinin artık sonuna gelinmiştir. 31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişinin sembolü olacaktır.

Şu Eskişehir'e hızlı treni kim getirdi? Yollarıyla ilgili atılan adımlarda kimin imzası var? Bütün yollar kimle inşa edildi? AK Parti...

"ŞEHİRLERİMİZİN KAYBEDECEK TEK BİR GÜNÜ BİLE YOKTUR"

18. defa bir kez daha milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Hedefimiz yine sandıktan birinci çıkmaktır. Dünya ve bölgemizde öylesine kritik gelişmeler yaşanıyor ki, şehirlerimizin kaybedecek bırakın beş yılı tek bir günü bile yoktur. Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil asıl evlatlarımızın geleceğine yüklenen devasa maliyetleri olacağını biliyoruz. Ardı ardına yaşadığımız darbelerle ülkeye bu kötülüğü yaptılar. Sosyal gerilim ve ekonomik kriz döngüleriyle bu kötülüğü yaptılar. Terör örgütleriyle sınırlarımız boyunca bizi rahatsız ederek bu kötülüğü yaptılar. Hükümete geldiğimiz günden beri kalkınma atılımlarıyla işte bu hain tuzaklarla mücadele ettik. Son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka ülkenin başına gelse emin olun yerle yeksan olmuştu. Türkiye'nin üzerindeki tüm oyunları bozduk.

Haberin Devamı

Cumhur İttifakının Eskişehir ilçe adayları belli oldu Erdoğandan yerel seçim mesajı

 

'KILIÇDAROĞLU'NUN DERDİ KOLTUĞUNA GERİ DÖNMEK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Yerel yönetimde şehirleri geleceğe hazırladıklarını ifade eden Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Dikkat ederseniz CHP’nin ve onunla aynı yöne bakan partilerin şehirlerimizi geleceğe hazırlamak gibi bir derdi yok. Eski genel başkanlarıyla, yeni genel başkanlarıyla masanın altındaki sütun gerisindeki gölge başkanlarıyla oradaki herkesin derdi kendi iktidar alanlarını korumak, genişletmek veya geri kazanmaktır. Bu gerçeği itiraf edemedikleri için her siyasi partinin asli görevi ve hakkı olan seçimlere katılma iradesine dahi tahammül edemeyen bir çırpınış içindeler. Güya değişim diye gelen CHP’nin yeni genel başkanı, ışık hızıyla tek parti faşizminin kendinden başka kimseye tahammülü olmayan zihniyetine büründü. Gerçi partisinde kimsenin kendisini takmadığı anlaşılıyor ama o bize höykürerek bu zaafını gizleyebileceğini sanıyor. Eski genel başkanı derseniz o da kendini gündemde tutmak için yarısı yalan yarısı yanlış ama tamamı da cehalet ürünü hezeyanlarla bize sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Onun derdi de CHP içinde giderek artan ve bir tarafını da kendisinin oluşturduğu kavgayı gözlerden saklayarak sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek.”

Haberin Devamı

Eğitimde, sağlıkta, sanayide, teknolojide, tarımda, kültür sanatta, çevrede ve diğer alanlarda kazandırdığımız eser ve hizmetleri Eskişehir yakından biliyor. 31 Mart'tan itibaren belediyecilikteki adımlarımızı da burada başlatacağız. Gözü de gönlü de aklı da başka yerlerde olanların şehirlerimize verecek hizmetleri olmadığını hep birlikte gördük ve yaşadık. Türkiye Yüzyılı vizyonu bir ülkenin bedeliyeleri ancak bu vasıftaki başkanlarla yürütülebilir. Hep belediye başkanlarımızın yanına yer alacağız. Türkiye, kurduğumuz güçlü altyapı sayesinde bu yeni döneme hazırlıklı giriyor. Siyasi,ekonomik ve askeri olarak artık kendi kararlarını verme adımlarına kavuşan bir ülkeyiz. Bize düşen bu gücün doğru istikamete kavuşmasını sağlamaktır. Ülkemize fayda sağlamayacak, refahı bekletilerine katkı vermeyecek hiçbir kavganın içinde olmadık, olmayacağız. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.

Haberin Devamı

Dün '2023 hedefleri' demiştik, bugün 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz.

Dün 2023 hedefleri demiştik, bugün Türkiye Yüzyılı diyoruz. Bizden sonraki nesil ise milletimizi çok daha ileriye taşıyacaktır. Bu milletin ayağına prangalar vurulmadığında neler yapabileceğini geçtiğimiz 21 yılda dost düşman herkese gösterdik. Önümüzdeki asrı Türk asrı yapmanın kararlılığı ve gayretiyle bu vizyona sarılıyoruz. Eskişehir'i de bu yolculuğun lokomotif illerinden birisi olarak kabul ediyor ve buna hazırlamak istiyoruz.

Bugünkü buluşmamız tarihe böyle geçerek, evlatlarımıza büyük bir miras bırakarak önem kazanacaktır.

Haberin Devamı

Eskişehir ilçelerinin adayları;

Alpu - Alparslan Kokulu (MHP)

Beylikova - Vahit Kara

Çifteler - Kadir Bıyık

Günyüzü - Hidayet Özmen (BBP)

Han - Bekir Belceli

İnönü - Serhat Hamamcı

Mahmudiye - Murat Uçarer

Mihalgazi - Zeynep Güneş

Mihalıççık - Halil Sami Barış (MHP)

Odunpazarı - Özkan Alp

Seyitgazi - Erhan Erden (MHP)

Sivrihisar - Hüseyin İlhan

Tepebaşı - Hamid Yüzügüllü