Gündem Erdoğan: Paradan kule dışında icraatları yok

Erdoğan: Paradan kule dışında icraatları yok

21.03.2024 - 17:25 | Son Güncellenme:

Kilis'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki para sayma görüntülerine tepki gösterdi. Erdoğan, "Para desteleriyle kule yapmak dışında icraatları yok. Hayırdır bu paraları ne yapacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Kilis, senin her halin güzel. Kilis'in gönlümüzde müstesna yeri vardır. Kilis'in bizden beklentilerini biliyoruz. Sizlere layık olmak için daha fazla çalışacağız. Eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Emniyetten bilgiyi aldım. Şu anda meydanda 28 bin kişi var dediler. Allah nazardan saklasın.

Haberin Devamı

ATILAN ADIMLARI TAKİP ETTİK

Kilis'te 33 kardeşimiz depremlerde hayatını kaybetti. Enkazların altında kalarak vefat eden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 31 Mart'ta bir kez daha şehrimizi ziyaret ederek iftarımızı sizlerle açmış, çalışmaları görmüştük. O günden bu yana Kilis'in de aralarında olduğu deprem şehirlerimizi asla ihmal etmedik. Kabine toplantılarımızın değişmez gündemi daima bölgede yürütülen inşa ve ihya çalışmalarıydı. Atılan adımları, karşılaşılan sıkıntıları tek tek takip ettik.

BU AHLAKSIZLIKLARI UNUTTURMAYIZ

Kendilerine istismar edecek yeni konular buldular. Sırf beklentilerine uygun oy vermediler diye depremzedelerimize yapılan hakaretleri burada saymıyorum. Değil 1 sene, üzerinden on yıllar geçse de bu ahlaksızları unutmayız, unutturmayız. Yönettikleri şehirleri depreme hazırlamak gibi ne bir dertleri var ne de böyle bir gündemleri. Depremle, kentsel dönüşümle ilgili hiçbir hedef ortaya koymuyorlar. Ne diyelim Allah milletimizi bu aymazların eline düşürmesin.

Haberin Devamı

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESİ

Bizim birinci önceliğimiz deprem bölgesinin ayağa kaldırılmasıdır. Gayretlerimizi siz de görüyorsunuz. Ağır yıkıma yol açan depremin yaralarını hızla sarıyoruz. 76 binden fazla konut ve köy evini teslim ettik. Her ay 15 binden fazla konut ve köy evini teslim edeceğiz.

PARA DESTELERİYLE KULE YAPMAK DIŞINDA İCRAATLARI YOK

Muhalefetin neler peşinde koştuğunu biliyorsunuz. Biz tuğla üstüne tuğla koyalım diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Onlar ise her türlü gayri ahlaki yola başvurmaktan çekinmiyorlar. Para desteleriyle kule yapmak dışında icraatları yok. Hayırdır bu paraları ne yapacaksınız. Bina satın alacaklarmış. Kim İstanbul'un belediye başkanı. Anlaşılan teknoloji hala CHP'ye ulaşmadı. Bakıyorsunuz deste deste paraları çantalarla taşıyorlar, saatlerce dolar saymaya yetiştiremiyorlar. Akıllı telefonla 30 saniyelik bir iş için neden zahmete girdiklerini bir türlü açıklayamadılar. Paraların nereden geldiği, nereye gittiği belli değil. Milletin zihnini kurcalayan sorulara cevap veremediler. Para saymak için etrafta kim varsa toplayıp yardım istiyorlar. Bay Kemal bunları izah edebilirdi ama onun da sesi soluğu çıkmıyor.Ne para işlerinde ne de ittifak işlerinde sözlerine sadık kalırlar.

Haberin Devamı

İÇİ VE DIŞI FARKLI BİR MUHALEFETLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Kandil'in güdümünde siyaset yapanlarla kurdukları gizli ittifakın boyutunu CHP'li vatandaşlarım dahil kimse bilmiyor. Devşirme adaylarla ne yapmaya çalıştıklarından, kapalı kapılar arkasında çevirdikleri dolaplardan CHP'li pek çok yöneticinin de DEM'e oy verenlerin de haberi, bilgisi yok. Doğan görünümlü şahin misali dışı farklı içi farklı bir muhalefetle karşı karşıyayız.

DAYANIŞMA İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Cumhur İttifakı olarak hangi illerde ittifak yaptığımız belli. Ortak hareket ettiğimiz yerlerde dayanışma içinde çalışıyoruz. Ayrı yerlerde ise centilmence rekabet ediyoruz. Kilis'te de AK Parti olarak biz kendi adaylarımızla yarışıyoruz. 9 gün kaldı. Hazır mıyız?

ADAYLARIMIZA GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUM

30 yıldır huzurunuzdayım. Hiçbir işimiz gizli saklı yapmadık. Biz belediye başkanlarımızın yanında olacağız. Sizi yalnız bırakmayacağız. Seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Adaylarımıza çok güçlü destek bekliyorum. Biz icraatlarıyla konuşan bir kadroyuz. Böyle bir hükümetiz. Meydanlarda verdiği sözleri göreve gelince unutanlardan olmadık. Kilis'e toplam 26 milyar lira yatırım yaptık.

Haberin Devamı