Gündem Küçükçekmece'de bir binada doğal gaz kaynaklı patlama

Küçükçekmece'de bir binada doğal gaz kaynaklı patlama

17.11.2023 - 15:33 | Son Güncellenme:

Küçükçekmece'de bir binanın giriş katındaki dairedeki iş yerinde meydana gelen patlamada, 1 kişi hayatını kaybederken 2'si ağır 7 kişi de yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada patlamanın ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilirken Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, iş yerinde antibakteriyel sprey üretildiğini patlamanın da bu üretim sırasında olmuş olabileceğini kaydetti. Meydana gelen patlama sonrası tedbir amaçlı trafiğe kapanan sokak, belediye ekiplerinin sokağı temizlemesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.  

Atatürk Mahallesi Divan Sokakta bulunan 4 katlı binanın bodrum katındaki dairede saat 15.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Sokak içerisinde büyük bir gürültü ile patlamanın ardından dairede bulunanlar kendilerini dışarıya attı. Patlama sonrası dairede ara ara patlamalar da devam etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri 5 yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra yaralılar ambulanslar ile çevre hastanelere götürüldü. İtfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken 1 kişinin dairede hayatını kaybettiğini belirlendi. Patlamanın etkisi ile sokak sakinleri kısa süreli paniğe kapılırken park halindeki bazı otomobiller ve sokak içerisindeki binalarda hasar oluştu.

Haberin Devamı
1/15

2/15

3/15

4/15

5/15

6/15

7/15

8/15

9/15

10/15

11/15

12/15

13/15

14/15

15/15

VALİLİK : İLK BELİRLEMELERE GÖRE DOĞALGAZ KAYNAKLI 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Küçükçekmece  Atatürk Mahallesi Divan Sokak'ta meydana gelen ve ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu tespit edilen patlama sonucunda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayda ikisi ağır olmak üzere toplam 5 vatandaşımız da yaralanmış olup olayla ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi

BELEDİYE BAŞKANI: ANTİBAKTERİYEL SPREY TÜPLERİ VAR

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu. Çebi, iş yerinde antibakteriyel sprey üretildiğini belirtirken patlamaya da üretim yapılan tüplerin neden olmuş olabileceğini söyledi. Ekiplerin patlamanın nedeniyle ilgili incelemeleri sürüyor.

Haberin Devamı

YARALI SAYISI ARTTI

Öte yandan olay yerinden son dakika bilgileri aktaran CNN Türk muhabiri İlayda Karaca, şu bilgileri aktardı: 

'İlk etapta 5 yaralı 2'si ağırdı dendi ama yaralı sayısı 7'ye yükseldi. Yan binada 13-14 yaşlarnıda küçük bir kızın yaralandığını söyleyelim. Patlamanın yaşandığı binada 1 kişi hayatını kaybetti. Ekipler müdahale devam ediyor, yangın söndürüldü. Çevredikiler sokağa döküldü. Etrafta bulanan araçların camları patladı. Binada oturan kişilerin yabancı uyruklu olduğu belirtiliyor. İlk etapta bunun doğal gaz olduğu sanıldı ama Küçükçekmece Belediye başkanı antibakteriyel tüplerden kaynaklandığı aktardı. Kullanılan tüplerin üretim amaçlı mı satış amaçlı mı olduğ henüz belli değil'

 

 SOKAK YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

Küçükçekmece'de 1 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin de yaralandığı bodrum katında meydana gelen patlamada sonrası tedbir amaçlı trafiğe kapanan sokak, belediyenin temizlik ekipleri tarafından temizlendi. Sokak, yeniden yaya ve araç trafiğine açıldı. Meydana gelen patlamanın ardından bina boşaltılmıştı. Binada oturanların, belediye ekiplerinin sağlamlık testinden çıkacak sonuca göre yeniden binalarına gelip gelmeyecekleri belli olacak.

Küçükçekmecede bir binada doğal gaz kaynaklı patlama

Patlamasının ardından sokakta yaşanan panik anları kameraya yansıdı.

Küçükçekmecede bir binada doğal gaz kaynaklı patlama

Yazarlar