Gündem Lisede sınıf tekrarı: Tüm detaylar belli oldu

Lisede sınıf tekrarı: Tüm detaylar belli oldu

08.09.2023 - 10:15 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan liselere ilişkin yeni kararlar geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre liselerde sınıf tekrarının detayları belli oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; liselerde 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Haberin Devamı

Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

AÇIK LİSEYE GEÇİŞ ZORLAŞTI

Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları bu düzenlemeden muaf olacak.

DEVAMSIZLIKTA YENİ KURALLAR

Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak. Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu velilere bildirilecek.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Muhabiri Nisa Korkmaz, uygulamaya ilişkin detayları paylaştı. Korkmaz, şu bilgileri verdi:

Sınıf geçme uygulaması yeniden düzenlendi. Daha önce yıl sonu not 50 olan öğrenciler. Zayıf sayısına bakılmaksızın tüm derslerden doğrudan geçiyordu yeni düzenleme ile 50 notunu tutturmak kaydı ile en fazla 1 dersten geçilebilecek.

Aynı zamanda daha önce ortalamaya bakılmaksızın en fazla 3 dersten sorumlu geçilebiliyordu. Yeni uygulama ile sene sonu notu 50 olanlar en fazla 3 desten sorumlu geçebilecek.

2 GÜNDEN FAZLA DEVAMSIZLIKTA VELİ ÇAĞRILACAK

Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak. Okullar bünyesinde önleme ve müdahale yönlendirme komisyonu kurulacak. Öğrencilerin devamsızlık ve başarısızlıkları takip edilecek böylelikle.

İNGİLİZCEDEKİ UYGULAMA TÜRK DİLİ DERSİNE DE GETİRİLDİ

Yeni Yönetmelikte yabancı dil dersinde yazılı sınavla birlikte öğrencinin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerisini ölçen uygulama Türk dili ve edebiyatı dersi için de geçerli olacak

Spor liselerinde kontenjan belirlenirken takım kurmak için kız öğrencilere pozitif ayrıcalık sağlanacak.