Gündem Son dakika... AKOM'dan İstanbul'a kar alarmı! Saat verildi, geliyor

Son dakika... AKOM'dan İstanbul'a kar alarmı! Saat verildi, geliyor

28.01.2024 - 16:28 | Son Güncellenme:

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. AKOM'dan İstanbul için bir son dakika uyarısı geldi. Bugün ve yarın için saat veren yetkililer kar ve karla karışık yağmur konusunda İstanbulluları uyarıdı. Bugün İstanbul dahil 8 kent için ise sarı ve turuncu alarm verildi yarın ise sadece İstanbul'da sarı alarm verildi. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışlar olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Son dakika... AKOMdan İstanbula kar alarmı Saat verildi, geliyor

Hava sıcaklığı: Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AKOM'DAN KAR UYARISI: PAZARTESİ SABAHINA DİKKAT

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM yaptığı son meteorolojik değerlendirmeye göre, İstanbul genelinde aralıklarla devam eden yağışlar, bugün 15.00’te kuzey ve yüksek bölgelerde kara dönüşecek. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

Yağışlı havanın 29 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde etkisini artırması beklenirken, fırtına şeklinde (30-60 km/s) esen rüzgarla birlikte yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde 3 ila 10 santim kar örtüsü oluşturabileceği öngörülüyor. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, pazartesi yaşanması beklenen kar yağışı ve fırtına nedeniyle şehirde kara ve deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbullulara tedbirli olunması yönünde uyarı yaptı.

Yağışların salı öğlen saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken, sıcaklıkların 1 Şubat Perşembe itibarıyla mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor.

Son dakika... AKOMdan İstanbula kar alarmı Saat verildi, geliyor

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI

Bolu Dağı'nın D-100 kara yolu geçişinde 3 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı bugün de devam etti. Kar yağışı hafif şekilde etkisini sürdürdü. Kar nedeniyle yeşil alanlarda kar kalınlığı, 15 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaparken, ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadı.

Haberin Devamı

BAŞKENTLİLER YENİ GÜNE KARLA UYANDI

Ankara’da vatandaşlar güne kar yağışı ile uyandı. Başkent’te sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin kar temizleme araçları oluşabilecek olumsuz durumlara karşı teyakkuz halinde bekledi. Belediye işçileri, işlek caddeleri ve sokakları tuzladı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, kar yağışı gün içerisinde devam edecek.

Son dakika... AKOMdan İstanbula kar alarmı Saat verildi, geliyor

EGE DENİZİ'NDE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (29.01.2024 Pazartesi) sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, 30.01.2024 Salı günü 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 31.01.2024 Çarşamba günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın, bugün (28.01.204 Pazar) akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 31.01.2024 Çarşamba günü sabah saatlerinde güney kesimlerinde, gece saatlerinde kuzey kesimlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama v.b. olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

 

Son dakika... AKOMdan İstanbula kar alarmı Saat verildi, geliyor

8 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Bolu, İstanbul, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce

Son dakika... AKOMdan İstanbula kar alarmı Saat verildi, geliyor

Yarın İstanbul'da sarı alarm verildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı -1

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 14

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Haberin Devamı

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 10

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 9

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 6

Son dakika... AKOMdan İstanbula kar alarmı Saat verildi, geliyor