Gündem Son dakika: Moskova'da 4'lü Suriye toplantısı! Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama

Son dakika: Moskova'da 4'lü Suriye toplantısı! Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama

10.05.2023 - 11:13 | Son Güncellenme:

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'deki Esad rejimi Dışişleri Bakanlarının "Suriye konulu" toplantısı Moskova’da yapıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bugün düzenlenen Rusya, İran, Suriye ve Türkiye Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı sona erdi.

Haberin Devamı

Toplantıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Moskova'da düzenlenen Suriye konulu Dörtlü Dışişleri Bakanları toplantısında: Terörle mücadelede işbirliği, geri dönüşlerin altyapısının işbirliği içinde sağlanması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurguladık" ifadelerini kullandı.

4'lü toplantıya Çavuşoğlu'nun yanı sıra Rusya Dişişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı Faydal Mikdad ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian katıldı.

Son dakika: Moskovada 4lü Suriye toplantısı Bakan Çavuşoğlundan açıklama

ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV'DAN GÖRÜŞME

Moskova’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Suriye konulu Dörtlü Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi Rus mevkidaşım Lavrov'la, Suriye, Ukrayna ve Kafkasya’daki gelişmeler ile Tahıl Anlaşmasını ele aldık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika: Moskovada 4lü Suriye toplantısı Bakan Çavuşoğlundan açıklama

BİR GÖRÜŞME DE İRANLI MEVKİDAŞIYLA

Bakan Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian ile bir araya geldi. Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Moskova’da İran Dışişleri Bakanı kardeşim Hüseyin ile görüşmemizde Suriye, üst düzey ziyaretler, ekonomik ve enerji işbirliğimiz gündemimizdeydi” ifadelerini kullandı.

Yazarlar