Gündem Son dakika... Tuzla'da feci kaza! TIR'a çarpan otomobil yandı

Son dakika... Tuzla'da feci kaza! TIR'a çarpan otomobil yandı

31.03.2022 - 09:29 | Son Güncellenme:

Tuzla Kuzey Marmara Otoyolu'nda seyir halindeki TIR'a otomobil arkadan çarptı. Kazada otomobil ve TIR'ın dorsesi alev alev yanarken, araç içerisinden çıkamayan sürücü feci şekilde yanarak can verdi.

Kaza, saat 09.00 sıralarında Tuzla Kuzey Marmara Otoyolu Tepeören mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. İddiaya göre Osman Zengin yönetimindeki 42 DRZ 55 plakalı inşaat ve tekstil malzemeleri yüklü TIR otoyolda seyir halindeyken 34 EEV 597 plakalı otomobil sürücüsü Murat Ataş (30) sollama yaptığı sırada TIR'a arkadan çarptı.

Haberin Devamı

Çarpmanın etkisiyle 100 metre sürüklenen TIR ve otomobil alev aldı. TIR sürücüsü Zengin, araçtan inerek yangına müdahale etmek istedi. Alevlerin büyümesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan dorse ve otomobili söndürmek için çalışma başlattı. İtfaiyenin yaklaşık bir saat süren söndürme çalışmalarının ardından dorseye sıkışan otomobil ve TIR'ın dorsesi kullanılamaz hale geldi. Olay yeri inceleme ekipleri yanan dorse ve otomobilde inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde Ataş'ın araç içerisinde yanarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsünün cansız bedeni otopsi işlemleri için Tuzla Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Polis ekiplerinin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Tuzlada feci kaza TIRa çarpan otomobil yandı

TIR şoförü Osman Zengin, "Sağ şeritten 70-80 kilometre hızla ilerliyordum. Arkamdan bir ses geldi. Süratliydi herhalde otomobil. Lastik patladı zannettim. Aşağıya indim baktım araba var. Araba yanmaya başlamış. Çok sürüklendik. Yangın tüpüyle müdahale etmeye çalıştım. Söndüremedim. Çıkaramadım alttan" dedi.

Son dakika... Tuzlada feci kaza TIRa çarpan otomobil yandı

Son dakika... Tuzlada feci kaza TIRa çarpan otomobil yandı

SİLİVRİ'DE DE TIR KAZASI

Silivri Kuzey Marmara Otoyolu'nda 2 TIR ile tankerin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Ambulans beklenirken vatandaşlar yerde yatan yaralıyı battaniyeye sardı.

Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı mevkiinde saat 21.00 sıralarında 2 TIR ile tanker, aynı istikamette seyir halindeyken kaza yaptı. Kazada tanker sürücüsü ile TIR sürücüsü yaralandı. Ağır yaralanan tankerin sürücüsü, kopan kabin kısmının önünde battaniyeye sarılı şekilde ambulans bekledi. Olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri gelmesine rağmen beklenen ambulansın gelmemesi, yardım için duran sürücülerin tepkisine neden oldu. Bir süre sonra gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulansa taşıyarak Silivri'deki hastanelere kaldırdı. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Son dakika... Tuzlada feci kaza TIRa çarpan otomobil yandı