Gündem Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem! İçişleri ve AFAD'dan açıklama geldi

Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem! İçişleri ve AFAD'dan açıklama geldi

12.10.2023 - 14:13 | Son Güncellenme:

Van’da merkez üssü Tuşba ilçesi olan Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bakan Yerlikaya’dan ve AFAD’dan açıklama geldi.

Vanda 4.7 büyüklüğünde deprem İçişleri ve AFADdan açıklama geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) edinilen bilgiye göre, Van Gölü açıklarında saat 14.04'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Erciş ilçesinde de hissedilen depremin ardından öğrenciler okul bahçelerinde toplandı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya, "Van'da 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır"

Vanda 4.7 büyüklüğünde deprem İçişleri ve AFADdan açıklama geldi

AFAD’DAN AÇIKLAMA GELDİ

“Van ilimizin Tuşba ilçesinde saat 14.04’te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız”

ÇATLAKLAR OLDU

Merkez üssü Van'ın Tuşba ilçesi olan deprem, özellikle Erciş ilçesinde paniğe neden olurken, Bedrettin Dalan Caddesi üzerinde inşaat halinde olan ve giriş katları faaliyete sokulan 3 katlı bir binada çatlaklar oluştu. Binanın alt katında bulunan otogaleride meydana gelen çatlaklar dikkat çekerken, halk, 23 Ekim 2011'de 7.2 büyüklüğündeki depremi hatırlattığı için panik yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Vanda 4.7 büyüklüğünde deprem İçişleri ve AFADdan açıklama geldi

Yazarlar