Gündem Son ders zili çaldı büyük tatil başladı

Son ders zili çaldı büyük tatil başladı

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

18 milyon öğrencinin dört gözle beklediği yaz tatili, son ders zilinin çalıp karnelerin alınmasıyla başladı. Karnesi iyi olan öğrenciler sevinçten havalara uçarken, zayıfı olanlar ise okuldan üzgün ayrıldı.

Son ders zili çaldı büyük tatil başladı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında bir eğitim yılını daha geride bırakan 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı. Son ders zilinin dün çalmasıyla 3 ay sürecek yaz tatiline başlayan öğrenciler için 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.

Haberin Devamı

İşte yurt genelinde kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli anlara sahne olan karne törenleri.

Batman’ın Kozluk ilçesinde sonra PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anma töreni düzenlendi. Tören Aybüke öğretmenin ailesini yanı sıra adını taşıyan okulun öğrencileri mülki ve idari erkan katıldı. Duygusal anların yaşandığı anmada öğrenciler şehit öğretmenin mezarına karnelerini bıraktı.

‘Onu çok özledik’

Gümüşhane’deki ailesini ziyarete giderken Tunceli’de yol kesen PKK’lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın görev yaptığı ve isminin yaşatıldığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki ilkokulda, öğrenciler karne gününde hüzün yaşandı. Geçen yıl elinden karne aldıkları öğretmenlerini kaybetmenin hüznünü yaşayan öğrenciler “Biz onu çok seviyorduk ve çok özledik” diyerek duygularını dile getirdi. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra şehit öğretmenin masadaki fotoğrafını öptü.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan mezun oldukları okullarda öğrencilere karne dağıttı. Adana Gazi Ortaokulu’ndaki öğrencilerin karne sevincine ortak olan Bakan Sarıeroğlu’nun öğrencilik yıllarında dönemin Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol’u karşıladığı fotoğrafı ortaya çıktı. Bakan Arslan ise bir dönem okuduğu Kars’ın Kağızman ilçesinde Atatürk Ortaokulu’nda karne dağıtım törenine katıldı.

Kilis’teki Öncüpınar Konteyner Kent’te eğitim gören 4 bin 200 Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı. Başarılı öğrencilere idareciler tarafından karneleri ile çeşitli hediyeler de verildi.

Kırklareli’nde halk arasında “kelebek hastalığı” olarak bilinen rahatsızlıkla mücadele eden ve okula gidemediği için eğitimini 3 yıldır evinde sürdüren 9 yaşındaki Emircan Yalvan, karne heyecanını hasta yatağında yaşadı. Yalvan’a sürpriz yapan Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrenciyi evinde ziyaret ederek karnesini verdi.

Çiçeklerle uğurlandı

Haberin Devamı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde, kaçan topunu almak isterken Kelkit Çayı’na düşüp kaybolan ve 5 gün sonra cansız bedeni bulunan Halil Karaçam (7), karne gününde son yolculuğuna uğurlandı. Birlikte eğitim gördüğü arkadaşlarının sırasını çiçeklerle donattığı küçük Halil’in karnesiyle birlikte hazırlanan iftihar belgesi karne törenine gelen öğrencileri ve velileri duygulandırdı.

Karne günü vuruldu

Ankara’nın Mamak ilçesinde Mamak Suzan-Mehmet Gönç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere karneleri verildiği sırada elinde silah olan bir kişi, beraberindeki arkadaşıyla okul önünde havaya ateş etmeye başladı. Bu sırada okul bahçesindeki öğrenciler ile iki kişi arasında henüz belirlenemeyen sebeple kavga çıktı. Kavgada 1 öğrenci kurusıkı tabancayla başından yaralandı. Kısa sürede olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, yaralanan 12. sınıf öğrencisi A.Y.’yi hastaneye kaldırdı.