Gündem Son sözler söyleniyor

Son sözler söyleniyor

27.05.2023 - 06:59 | Son Güncellenme:

Türkiye, tarihinde ilk kez cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna gidiyor. Liderler bugün son mesajlarını verecek, seçmen de yarın sandıka ‘Erdoğan’ ya da ‘Kılıçdaroğlu’ diyecek.

Son sözler söyleniyor

BEYZA COŞKUN / ANKARA - Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen ilk tur oylamasında hiçbir adayın yüzde 50+1 oy oranına ulaşmaması nedeniyle Türkiye yarın siyaset tarihinde ilk kez cumhurbaşkanını seçmek amacıyla ikinci tur oylama için sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçim için sıkıştırılmış kampanya süreci bugün tamamlanacak. 

Haberin Devamı

Adaylar ve kendilerini destekleyen ittifaklar ile partilerin temsilcileri propaganda yasağının başlayacağı saat 18.00’e kadar seçmenlere son mesajlarını verecek. Son sözü ise yarın sandık başına gidecek seçmen söyleyecek. 

Zaman darlığı nedeniyle ilk turun ardından kampanya stratejilerinde değişikliğe giden liderler, ikinci tura yönelik propaganda çalışmalarında mitingler yerine ağırlıklı olarak kapalı salon toplantıları, belli toplumsal kesimlerle buluşma, sosyal medya paylaşımları ve televizyon yayınlarına ağırlık verdiler. Adaylar ve liderler, bugün son kez seçmenle buluşup, desteklerini talep edecekler. 

Sahip olduğu seçmen sayısı itibarıyla seçim sonucunu belirlemede kritik öneme sahip İstanbul, aynı zamanda 27 Mayıs darbesinin 63’üncü yıl dönümüne denk gelen bugün yine liderlerin ağırlıklı çalışma noktasını oluşturacak. 

Haberin Devamı

Son sözler söyleniyor

ERDOĞAN BEYKOZ’DA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce saat 14.00’de merhum Başbakan Adnan Menderes’in anıtmezarını ziyaret edecek. Ardından 15.30’da Beykoz’da vatandaşlara seslenecek. Erdoğan pazar günü oyunu ise İstanbul’da Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullanacak. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de son gün İstanbul’u mesken tutacak. Akşener pazar günü de Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde sandık başında olacak. 

Kılıçdaroğlu ise son propaganda gününü Ankara’da geçirecek. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde dargelirli ev kadınları ile bir araya gelecek. Ankara’da Arjantin Ortaokulu’nda oy kullanacak olan Kılıçdaroğlu, yarın oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından CHP Genel Merkezi’ne geçerek gelişmeleri takip edecek. İlk turda olduğu gibi pazar akşamı ilerleyen saatlerde Millet İttifakı liderlerinin de CHP’ye geçmesi bekleniyor. 

MHP lideri Devlet Bahçeli, 27 Mayıs Ülkücü Şehitler günü kapsamında bugün önce Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret edecek. Sonrasında Etimesgut’ta partisince organize edilen açık hava toplantısında vatandaşlara seslenecek. Bahçeli, oyunu Anıttepe Ortaokulu’nda kullanacak, gelişmeleri de genel merkezden takip edecek. 

SEÇİM YASAKLARI

Haberin Devamı

Yarın saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak. Kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki mekanlarda yalnızca yemek verilebilecek, düğünler ise yarın saat 18.00’den sonra yapılabilecek.