Gündem Soyağacı bulma - oluşturma e Devlet girişi! Soyağacı nasıl bulunur? Alt-üst soy sorgulama linki

Soyağacı bulma - oluşturma e Devlet girişi! Soyağacı nasıl bulunur? Alt-üst soy sorgulama linki

07.09.2021 - 12:05 | Son Güncellenme:

Büyük ilgi gören soyağacı hizmetinde yeni uygulamaya geçildi. 1800'lü yıllara uzanan alt - üst soy sorgulama fırsatı çıktı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü e Devlet üzerinden alt-üst soy bilgilerinin kullanılması ile soyağacı tasarlayabilecekleri “Soyağacı Oluşturma” hizmetini uygulamaya açtı. Peki Soyağacı nasıl bulunur? İşte Soyağacı bulma - oluşturma e Devlet girişi ile alt-üst soy sorgulama linki haberimizde...

Soyağacı bulma - oluşturma e Devlet girişi Soyağacı nasıl bulunur Alt-üst soy sorgulama linki

Aile soybağı artık 1800'lü yıllara kadar öğrenilebiliyor. Milyonlarca vatandaş soyağacı oluşturmak için harekete geçti. Çok eskilere uzanan aile soybağı herkeste büyük merak uyandırdı. Peki soyağacı nasıl bulunur? Alt-üst soy sorgulama nasıl yapılır? İşte soyağacı bulma - oluşturma e Devlet girişi...

Haberin Devamı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor.

MERNİS’te tutulan bilgiler, Osmanlı Dönemi’nde 1904 yılında yapılan genel nüfus sayımı ile elde edilen bilgilere dayandığı için 1800’lü yıllara kadar doğmuş olan kişilerin kaydına erişilebilme imkanı sağlıyor.

SOYAĞACI NASIL OLUŞTURULUYOR?

Soyağacı oluşturma işlemi e-Devlet Kapısını ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılabilecek.

E-Devlet Kapısından soyağacınızı oluşturmak için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak kimliğinizi doğruladıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini " seçerek soyağacınıza ait elektronik belge alınabilecek.

Haberin Devamı

Ya da nvi.gov.tr adresinden e-Hizmetler / e-Sorgulamalar / Soyağacı Sorgulama hizmetini seçip e-devlet ile giriş yaparak ilgili hizmete ulaşa bilinecek.

SOYAĞACI OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ