Gündem Çok sayıda il için peş peşe flaş uyarılar! Kuvvetli şekilde geliyor

Çok sayıda il için peş peşe flaş uyarılar! Kuvvetli şekilde geliyor

31.05.2023 - 22:24 | Son Güncellenme:

Denizli'de turizmin gözde noktalarından biri olan Karahayıt’ta sel felaketi yaşandı. Ağaçların bile devrildiği görüldüğü o anlarda selin kısmi yıktığı bir restoran sular altında kaldı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 kent için sarı kodlu alarm verildi.

Çok sayıda il için peş peşe flaş uyarılar Kuvvetli şekilde geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Edirne, Tekirdağ, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana’nın iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’den yapılan son değerlendirmelere göre; “yurdun iç ve batı kesimlerinde yarın (Perşembe) görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar), İç Anadolu'nun kuzeyi (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Sivas illeri ile Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'nin kuzeyi) ile Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Haberin Devamı

SULAR RESTORANI YUTTU

Denizli’de akşam saatlerinde bastıran yağmur, hayatı neredeyse felç etti. Kent merkezinde ilk başta yüzünü gösteren yağmur, kesintisiz devam ettiği birçok ilçede zor anlar yaşattı. Yağmurla birlikte taşan dereler felaketi gözler önüne sererken, Pamukkale ilçesine bağlı birçok kırsal mahallede su baskınları yaşandı. Denizli’nin gözde turizm noktalarından biri olan Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi'nde sel önüne ne geldiyse aldı götürdü.

Çok sayıda il için peş peşe flaş uyarılar Kuvvetli şekilde geliyor


Ağaçları devirip restoranı kısmi yıktı

Bir çok vatandaşın korkuyla kaçıp yüksek noktalara sığındığı sel felaketinde, çok sayıda ekip bölgelere giderek müdahalelere başladı. Tam o esnada yüksek noktalardan gelen sel, önündeki ağaçları bile devirip süratle ilerledi. Bir restoranın da kısmen yıkılıp selle birlikte gözükmediği o anlarda ise vatandaşlar korku dolu saniyeler yaşadı.

Haberin Devamı

Çok sayıda il için peş peşe flaş uyarılar Kuvvetli şekilde geliyor

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN 'SAĞANAK' UYARISI

Ankara Valiliği, kent genelinde yarından itibaren etkili olması beklenen sağanak nedeniyle ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; perşembe görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, ilimiz ve çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

DENİZLİ'DE SAĞANAK; MAZGALLAR TIKANDI, CADDE VE SOKAKLAR SUYLA DOLDU

Çok sayıda il için peş peşe flaş uyarılar Kuvvetli şekilde geliyor

Denizli kent merkezinde akşama doğru başlayan dolu, daha sonra yerini sağanağa bıraktı. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen sağanak nedeniyle mazgallar tıkanınca cadde ve sokaklar suyla doldu. Bazı araçlar yolda kaldı, hasarlı kazalar yaşandı. Cadde ve sokakların suyla dolması nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Araç sürücüleri suyla dolan yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, aşırı yağış nedeniyle rögarlar taştı.

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı ekipleri, suyla dolan cadde ve sokaklarda çalışma başlattı. Ekipler, tıkanan mazgalları açtıktan sonra suyla dolan yollar normale döndü. Trafik polisleri de yollarda önlem alarak trafiğin akışını sağladı.

YARIN 14 KENTTE SARI ALARM

Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Sivas, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale

Çok sayıda il için peş peşe flaş uyarılar Kuvvetli şekilde geliyor

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Perşembe öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, K.Maraş, Burdur ve Isparta ile Antalya ve Mersin'in iç, Adana'nın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Göller yöresinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ

Bolu çevrelerinin Perşembe öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, (Samsun hariç) bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.