Gündem Taksim'deki terör saldırısında 3 kişiye tahliye

Taksim'deki terör saldırısında 3 kişiye tahliye

25.09.2023 - 15:06 | Son Güncellenme:

İstiklal Caddesi üzerinde bıraktığı bombanın patlamasıyla 6 kişinin ölümüne 99 kişinin de yaralanmasına neden olan Ahlam Albashır, mahkeme başkanının talebi olup olmadığı sorusuna, “Sadece kız kardeşimle konuşmak istiyorum” şeklinde cevap verdi. Albashır başka bir talepte bulunmazken savunma da yapmadı. 

Taksimdeki terör saldırısında 3 kişiye tahliye

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde 13 Kasım 2022 tarihinde Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır tarafından gerçekleştirilen 6 kişinin öldüğü 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında Ahlam Albashır’ın da olduğu 12 tutuklu sanık katıldı. 

Haberin Devamı

SÜREKLİ FOTOĞRAF ÇEKİYORDU

Duruşmada savunma yapan Ahmed el Şeybun, Ahlam Albashır ile annesinin yanında çalıştığı sırada tanıştığını anlattı. Türkçe bildiği için Albashır’a tercümanlık yaptığını anlatan sanık, “Bir kere Taksim’e bir kere de Fatih’e gittik. Sürekli fotoğraf çekiyordu. O kadar çok fotoğraf çekmesinden şüphelenip sordum. O da ablasına göndermek için çektiğini söyledi” dedi. 

ALBASHIR: “KIZ KARDEŞİMLE KONUŞMAK İSTİYORUM” 

Ahmed el Şeybun’un ardından diğer sanıklar da teörle bir bağlantıları olmadığını söyleyerek tahliye talebinde bulundular. Tutuklu sanık Ahlam Albashır ise, mahkeme başkanının tercüman aracılığıyla, “Mahkemeden bir talebi var mı?” diye sorması üzerine, olumuz anlamda başını sallayarak, “Sadece kız kardeşimle konuşmak istiyorum” dedi. 

Haberin Devamı

3 TAHLİYE 

Tahliye taleplerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Zekariya Muhammed Şemmuni, Muhammed Şiho, Mesut Hesso'nun üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.