Gündem Tehlikeli güzellik!

Tehlikeli güzellik!

22.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son dönemde lazer epilasyondan kaynaklı yanık vakaları artarken, İstanbul’da sokaklarda elinde broşürle lazer epilasyon pazarlaması yapanlar da göz göre göre halk sağlığıyla oynuyor.

Tehlikeli güzellik

GÜLDEN ÇOKTAN-  Özellikle kadınları seçen bu kişiler, insanların yolunu keserek; “Birkaç dakika beni dinleyebilir misiniz. Öğrenciyim. Okul harçlığım için bu işi yapıyorum. Kampanyayı satın almasanız da yukarı çıkıp benim anlatımımdan çok memnun kaldığınızı söyleyebilir misiniz” gibi cümlelerle insanları bu işyerlerine götürüyor.

Haberin Devamı

Belgesiz ama indirimli

Bakırköy’de öğrenci olduğunu söyleyen bir kişi, yolumuzu keserek güzellik işlemlerinde kampanya olduğunu belirterek bizi salona davet etti. Salona çıktığımızda bir personel bizi karşılayarak işlemler hakkında bilgi verdi. Kampanyayı satın aldığımızda ise kapora bırakmamız gerektiğini söyledi. Lazer cihazının markasını sorduğumuzda ise bu kişi konuyu geçiştirmeyi tercih etti. Ofisin duvarında ise en önemli şey olan çalışma ruhsat belgesi yoktu.

Şirinevler’de ise caddede bir dakika içerisinde 3 kişi yolumuzu keserek merkezlerinin yeni açıldığını ve piyasanın çok altında kampanyalarının olduğunu söyledi. Çıktığımız bir güzellik salonunda resmi bir iş yeri olduğunu gösteren hiçbir yazı yoktu. Lazer işlemini yapacakların ustalık belgesi olup olmadığını sorduğumuzda ise hemen hepsi konu geçiştirmeyi tercih etti. Epilasyon hanutçuluğunun tehlikeli boyuta ulaştığını belirten İstanbul Güzellik Uzmanları ve Dövmeciler Esnaf Odası Başkanı Ayşe Aydın, “Valiliklere, belediyelere, kaymakamlıklara, kolluk kuvvetlerine çok büyük iş düşüyor. Bu tarz davranan insanlar, sahtekar ve dolandırıcıdır. Yolunuzu kesen bu tarz insanlar olduğunda hemen polisi arayın” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Epilasyon icrası

Yolu kesilerek tanıtılan kampanya için senet imzalayanlardan icralık olanlar da oluyor. Kadıköy’de yürürken bir güzellik merkezi çalışanının önünü kestiğini ve destek olmak için merkeze çıktığını anlatan Ayşenur Sağlam, “Beni ayaküstü lafa tutarak paket indirimi diye senet imzalattılar. Sonrasında vazgeçtim gitmekten. Hizmet verilmediği takdirde ücret alımı söz konusu olamaz. Ama hiç almadığım hizmet için bana icra haciz yoluyla 1050 TL olan paketi 2 bin 400 TL olarak ödettirdiler” dedi.