Gündem ‘Teknoloji kralı’na Türkiye’den yat

‘Teknoloji kralı’na Türkiye’den yat

24.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Tuzla’daki bir şirket tarafından yapılan süper yat, 5.86 milyon dolara bir ‘teknoloji kralı’ tarafından satın alındı. Milyarder, 25 metrelik yatın “Barbie pembesi” olmasını istedi.

‘Teknoloji kralı’na Türkiye’den yat

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki tersanede, lüks tekne tasarımcısı VisionF Yachts şirketi tarafından yaptırılan, 25 metre uzunluğundaki yat suya iner inmez müşteri buldu.

Haberin Devamı

Dört süite sahip olan, sekiz misafir ile beş mürettebata ev sahipliği yapabilen mega yatı, adının açıklanmasını istemeyen uluslararası bir teknoloji girişimcisi, 5.86 milyon dolara (167.2 milyon TL) satın aldı. Teknoloji milyarderinin en önemli isteği, yatın renginin, bu yaz Margot Robbie’nin oynadığı filmle ünlenen “Barbie pembesi” olmasıydı. VisionF Yachts tarafından yapılan açıklamada, “Müşterimiz, yatının özel bir pembe tonunda boyanmasını istedi. Barbie’yi anımsatan sadece yatın dışı değil, içindeki mobilya ve halılar da pembe” denildi. 

'PEMBE PANTER OLSUN'

Şirketin genel müdürü Ali Tanır da “Bu yat birçok açıdan benzersiz. Bu eşsiz projede taraflarla işbirliği yapmaktan çok mutluyuz. Yatımız gerçekten de türünün tek örneği” dedi. Sosyal medya kullanıcılarının adını “Pembe Panter” ve “Pamuk Şeker” taktığı yatta kaptan köştü, 580 metrekarelik salon, pembe renkli küçük jet botun denize açılabilmesi için alçalabilen arka platform, DJ konsolu, hava koşullarına dayanıklı döşemelere sahip güverte ve en kaliteli kumaşlardan yapılmış çok rahat güneşlenme minderleri de bulunuyor. Bir sürü teknenin arasında hemen fark edilen süper yatın 18 deniz mili hıza ulaşabildiği ve 1.800 deniz milinin üzerinde menzile sahip olduğu belirtildi.