Gündem TikTok’tan çocuk hassasiyeti mesajı

TikTok’tan çocuk hassasiyeti mesajı

08.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son dönemde tartışma yaratan canlı yayınlarıyla gündeme gelen TikTok’un temsilcileri, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtladı.

TikTok’tan çocuk hassasiyeti mesajı

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - TikTok, komisyona yetişkin olmayan kullanıcıların uygulamada harcama yapmasının nasıl engellendiğine ilişkin bilgi verdi. Komisyona gönderilen yanıtta “18 yaşının altındaki hiçbir kullanıcı TikTok’ta canlı yayın açamaz, canlı yayın yapan içerik üreticilerine hediye gönderemez ve hiçbir para kazanma özelliğini kullanamaz” diyen TikTok temsilcileri, kullanıcıların en az 13 yaşında olmaları gerektiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Ya daha küçükse?

Bazı kullanıcıların doğum tarihi hakkında yanlış bilgi verebildiğine işaret edilen yanıtta, “Reşit olmayan hesapların ortaya çıkarılmasına yardımcı olması için kullanıcılarımız tarafından sağlanan anahtar kelimeler ve topluluğumuzdan gelen uygulama içi raporlar gibi kapsamlı bilgileri kullanıyoruz. Güvenlik ekibimiz bir hesabın reşit olmayan bir kullanıcıya ait olabileceğine düşündüğünde hesap askıya alınıyor” denildi.

Üç ana kural

Yetişkin olmayan kullanıcıların psikolojik etkilerden korunması amacıyla alınan önlemlere ilişkin soruya da yanıt verildi:

■ İntihar ve kendine zarar verme eylemlerinin gösterilmesine, teşvik edilmesine izin vermeyiz.

■ Yeme bozukluklarını veya kilo vermeye yönelik tehlikeli yöntemleri gösteren ya da teşvik eden içeriklere izin vermeyiz.

Haberin Devamı

■ Tehlikeli aktiviteler ve meydan okumalar barındıran veya teşvik eden içeriklere izin vermeyiz.

Ayrıca “intihar” gibi terimler aratıldığında, nasıl yardım bulunabileceği hakkında bilgi veren kaynaklara ulaşabildiği belirtildi.