Gündem TÜGVA bombacısı böyle yakalandı

TÜGVA bombacısı böyle yakalandı

27.04.2022 - 09:11 | Son Güncellenme:

Gaziosmanpaşa'da ilçesinde bulunan TÜGVA Vakfı'na zaman ayarlı bomba koyarak eylem gerçekleştiren B.Y.'nin, dönüş sırasında giydiği kıyafetlerden tespit edilerek yakalandığı bildirildi.

Geçen Perşembe günü saat: 05.55 sıralarında Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan TÜGVA Vakfı'na zaman ayarlı bomba ile bir saldırı olmuş ve saldırıya yönelik çalışmalarda; olayı gerçekleştiren B.Y., dün saat 15.00 sıralarında Pendik'te gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

TÜGVA bombacısı böyle yakalandı

B.Y.'nin kullandığı değerlendirilen Tuzla'da 3, Beykoz'da 1, Küçükçekmece'de 1 olmak üzere toplamda (5) adrese yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce operasyon düzenlendiği açıklandı. B.Y.'nin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra dönerken giydiği kıyafetlerden tespit edildiği belirtilirken, dönüş anında giydiği değerlendirilen kıyafetlere ve dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu.

TÜGVA bombacısı böyle yakalandı

KADIN TERÖRİST PKK KAMPINDA 1 YIL EĞİTİM ALMIŞ

Operasyona ilişkin detayları CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ anlattı. Uludağ; "Yapılan ilk çalışmada olay yerine yakın bir noktada bir kamera görüntüsüne ulaşıldı. Görüntüde çarşaflı bir kadının patlamadan hemen önce olay yerinden ayrıldığı görüldü. Tabi hemen polis ekipleri o kadının bombacı olabileceği yönde bir çalışma başlattığı ve tahminleri de onları haklı çıkardı. Geriye dönük o bölgedeki tüm kamera kayıtları alındı. Binlerce kayıt ve on binlerce saniyelik görüntüler tek tek incelendi ve teröristin izine rastlandı. Terörist B.Y. dün Pendik'te gizlendiği adreste kıskıvrak yakalandı. Kadın teröristin önce olaydan sonra Küçükçekmece'ye gittiği, önce bir taksiye bindiği daha sonra otobüse bindiği. Her ilçeyi değiştirişte kıyafetlerini  yavaş yavaş çıkarttığı tespit edildi. Önce çarşafını çıkarttı, başörtülü olarak gezmeye başladı. Daha sonra bir mezarlığa gitti. Orada da başörtüsünü çıkarttı. Ve en son Pendik'e gittiği ortaya çıktı. Kadın teröristin gizlendiği 5 ayrı hücre evi tespit edildi, onlara da operasyon yapıldı. Kadın teröristle irtibatı olan bir kişi de gözaltına alındı." dedi.

Haberin Devamı

TÜGVA bombacısı böyle yakalandı

(Bombalı saldırıyla bağlantılı olduğu ileri sürülen 1 şüpheli yakalandı)

Kadın teröristin veterinerlik fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Uludağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Şırnak'tan Irak'ın kuzeyin geçmiş PKK terör örgütü tarafından 1 yıl boyunca hem bomba, teknik takibe karşı koyma gibi özel olarak eğitilmiş ve eğitimden sonra bu eylem için İstanbul'a geldiği tespit edildi"

TÜGVA bombacısı böyle yakalandı

Ayrıca eylemi gerçekleştiren şüpheli B.Y. ile irtibatlı olduğu belirlenen K.Ç.'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

TÜGVA bombacısı böyle yakalandı

TÜGVA bombacısı böyle yakalandı

 NE OLMUŞTU?

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)'nın da bulunduğu binanın yanında patlama meydana gelmişti. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." denilmişti.