Gündem Türkiye, İHA’ları en etkin kullanan üç ülkeden biri

Türkiye, İHA’ları en etkin kullanan üç ülkeden biri

17.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TSK’nın envanterinde 58 adet bulunan “Bayraktar TB2 İHA”sının kendi sınıfında dünyanın en iyisi olduğunu belirtti.

Türkiye, İHA’ları en etkin kullanan üç ülkeden biri

Bayraktar “Silahlı kuvvetler bu kadar etkin İHA’ları kullanabilen dünyada 3 ülkeden biridir. Dünyada 6 ülke bu teknolojiyi bu seviyede yapabiliyor. Dünya askeri harp tarihi açısından Afrin operasyonu büyük bir başarıdır. Özellikle İHA ve SİHA’lar konusunda ilkler yaşanmıştır” dedi.

Haberin Devamı

‘Sınıfında en iyisi’

Terör operasyonlarında kullanılan yerli üretim İHA ve SİHA’ları üreten ekipte bulunan Bayraktar, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. TSK’nın envanterinde 58 adet bulunan “Bayraktar TB2 İHA”sının kendi sınıfında dünyanın en iyisi olduğunu belirten Bayraktar “Bunun iki sebebi var. Birincisi silahlı kuvvetler bu kadar etkin İHA’ları kullanabilen dünyada 3 ülkeden biridir. Dünyada 6 ülke bu teknolojiyi bu seviyede yapabiliyor. Bunun içinde Rusya ve birçok Avrupa ülkesi yok. Bu teknolojiyi Türkiye terörle mücadelede çok aktif kullanıyor. Dünya askeri harp tarihi açısından Afrin operasyonu büyük bir başarıdır. Özellikle İHA ve SİHA’lar konusunda ilkler yaşanmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Toplumsal seferberlik’

“Milli teknoloji hamlesi ancak bir toplumsal seferberlik haliyle yapılabilir” diyen Bayraktar “Gencinden yaşlısına herkes buna inanmalı. Bu nedenle T3 Vakfı’nı kurduk. Teknofest gibi etkinlikleri düzenleyerek milli teknoloji hamlesi tüm alanlara yayılacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye, İHA’ları en etkin kullanan üç ülkeden biri