Gündem Türkiye şehitlerine koştu

Türkiye şehitlerine koştu

19.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye, yurdun doğusundan batısına 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde şehitlerine koştu. Törenlerde tüm şehitler için saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı’nı okuyan vatandaşlar şehitliklerdeki mezarlara karanfiller bırakarak dualar etti.

Türkiye şehitlerine koştu

Adana’da şehitliğe gelen anneler oğullarının mezarlarında gözyaşlarına boğulurken şehit annesi Hatice Demiryürek, oğlunun geride kız çocuğunu bıraktığını aradan yedi yıl geçmesine rağmen acısının çok taze olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mersin Şehitliği’nde 2016’da Şırnak’ta operasyonda şehit olan Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker’in babası Hasan Eker, “Kimisi ne mutlu şehit babasısın diyor ama yedi sene oldu ben hala gelecek diye bekliyorum” dedi.

Samsun’da vatandaşlar Kıranköy ve Asri mezarlıktaki şehitlikleri ziyaret etti. Türk bayrakları ile donatılan şehitliklerin üzerine karanfiller bırakıldı.

1884 yılında rüştiye (ortaokul), 1885 yılında ise idadi (lise) olarak eğitim-öğretime başlayan Balıkesir Lisesi mezunları 108 yıl önce Çanakkale’ye gönüllü olarak giden ve bir daha geri dönmeyen keşşaflar (izci) için anma töreni düzenledi. Balıkesir Liseliler Derneği’nin düzenlediği mizansenle Balıkesir Liseli Keşşafları’nın cepheye uğurlanmaları canlandırıldı.

Haberin Devamı

Şehit diplomatlar anıldı

Türkiye’yi yurt dışında temsil ederken terör örgütleri tarafından şehit edilen Dışişleri Bakanlığı diplomatları Ankara’daki Dışişleri Şehitliği’nde törenle anıldı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, “ASALA, PYD/YPG, DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin hain saldırılarında nice değerli vatandaşını kaybeden ülkemizin terörle mücadele sınavı, 70’li yıllarda bakanlığımız mensuplarına yapılan menfur suikastlerle başlamıştır. Bu trajedinin eşi benzeri yoktur” dedi.