Gündem Türkiye'de bir ilk! Terapi köpekleri iş başında

Türkiye'de bir ilk! Terapi köpekleri iş başında

07.03.2024 - 14:34 | Son Güncellenme:

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, uçuş öncesi stres, endişe ve korku yaşayan yolcular için bir proje hayata geçirdi.

Türkiyede bir ilk Terapi köpekleri iş başında

Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı İstanbul Havalimanı'nda terapi köpek hizmeti verilmeye başladı.Terapi köpekler sayesinde uçuş öncesi, endişe, stres yaşayan yolcuların korkularını yenmesi amaçlanıyor. Terapi köpekleri gün boyu, uçuşların yoğun olduğu zamanlarda dış hatlar giden yolcu alanında görev yapacak. Yolcular hizmetten ücretsiz faydalanabilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, uçuş öncesi stres, endişe ve korku yaşayan yolcular için bir proje hayata geçirdi. Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen 'Terapi köpek projesi' ile uçuş korkusu, stres ve endişe yaşayan yolcular streslerini havalimanında terapi köpeklerini severek atabilecek. Terapi köpekleri uçuşların yoğun olduğu zamanlarda, dış hatlar giden yolcu alanında görev yapacak. İlk etapta 5 köpeğin görev aldığı projenin koordinasyonunu, köpeklerin eğitim ve bakımlarını İstanbul Havalimanı Veteriner Hekimi Volkan Arslan ve ekibi yürütüyor.

TERAPİ KÖPEKLERİ İÇİN ÖZEL ODALAR

İstanbul Havalimanı’nda uçuş öncesi endişe, korku ve stres yaşayan yolcular için, 'Terapi köpek projesi' hayata geçirildi. Terapi köpekleri için, giden yolcu katı check-in adaları bölgesinde 1 adet, pasaport kontrol sonrasında 2 adet, gelen yolcu karşılama katında 1 adet olmak üzere toplam 4 evcil hayvan odası bulunuyor. Evcil hayvan odalarında kedi-köpek mamaları, kum, kedi tırmalama tahtası gibi minik dostların temel ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler yer alıyor.Daha önce havalimanlarında böyle bir uygulama görmediğini söyleyen Çinli yolcu Xi Yuki, "Bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum. Köpekleri ve hayvanları çok seviyorum. Onları burada gördüğüm için çok mutluyum. Daha önce böyle bir uygulama görmemiştim" dedi.

Haberin Devamı
1/18

2/18

3/18

4/18

5/18

6/18

7/18

8/18

9/18

10/18

11/18

12/18

13/18

14/18

15/18

16/18

17/18

18/18

"YOLCULARIMIZ ÜCRETSİZ YARARLANACAK"

Terapi köpek projesi hakkında bilgi veren İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA Müşteri Deneyimi Müdürü Abdulkadir Demirtaş, "İstanbul Havalimanı olarak dünyanın birçok ülkesinden milyonlarca yolcumuzu misafir ediyoruz. Yolcularımızın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler sunuyoruz. Bildiğiniz gibi seyahat öncesi bazı yolcularımızda endişe ve stres olabiliyor. Bundan dolayı terapi köpeklerimizle yolcularımızın uçuş öncesi keyifli ve konforlu seyahat geçirmesini arzuluyoruz. Terapi köpeklerimiz gün içinde havalimanında olacak. Terapi köpekleriyle etkileşime geçmek isteyen ve onları sevmek isteyen birçok misafirimize hizmet veriyor. Böylelikle yolcularımızın uçuş öncesi keyfli ve konforlu bir seyahat geçirmelerini arzuluyoruz. Daha önce dünyada birkaç ülkede uygulanan hizmeti Türkiye'de ilk defa pilot olarak başlattık ve önümüzdeki günlerde de genişletmeyi planlıyoruz. Terapi köpeklerimiz gün içinde havalimanında bulunuyor olacaklar.Yolcularımız bu hizmetten ücretsiz faydalanacak. Terapi köpeklerimiz eğitmenleriyle havalimanımızın her noktasında geziyor olacaklar İsteyen yolcularımız köpeklerimizi sevebilecek. Eğitmenlerimiz de yolcularımızla köpeklerimizi birleştirecek " dedi.

Haberin Devamı

"İNSANLARLA SOSYAL BAĞ KURAN KÖPEKLERİ TERCİH EDİYORUZ"

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA Veteriner Hekimi Volkan Arslan ise, "Burada köpeklerimizi seçerken özellikle ırk ve dış görünüşüne dikkat etmedik. Bizim için burada her köpek çalışabilir. Burada önemli olan köpeklerin eğitim sürecini başarıyla geçmeleri. Şu an çalıştığımız köpeklerimiz Border Collie köpeklerimiz. Cocker cinsi köpeklerimiz de var. Bizim için önemli olan sertifikasyon programından başarıyla geçip terapi köpeği olmaları. Terapi köpek olmaları için de agresyon göstermeyen, her türlü insanla sosyal bir şekilde bağ kurabilen iletişim kurabilen köpekleri tercih ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiyede bir ilk Terapi köpekleri iş başında

Türkiyede bir ilk Terapi köpekleri iş başında

Türkiyede bir ilk Terapi köpekleri iş başında