Gündem Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: Bu dönem Ümraniye olarak yıldızımız kentsel dönüşüm

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: Bu dönem Ümraniye olarak yıldızımız kentsel dönüşüm

19.02.2024 - 19:52 | Son Güncellenme:

AK Parti’den yeniden aday gösterilen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Proje Tanıtım Programı düzenledi. Projelerini açıklayan Yıldırım, “Hazırlık sürecindeyiz. Her projeyi kendi bünyemizde yapma imkanımız var. Yalnız Kongre Merkezi’ni dışarıda yaptık. Onun dışında bütün projelerimizi kendi imkanımızla yapıyoruz. Bundan sonra projelere daha hız vereceğiz. Önce fikir projesi, sonra tatbikat projesi en son da ihaleler devam edecek. Temiz İstanbul, temiz Ümraniye ve yaşanabilir bir Ümraniye diyorum" diye konuştu.

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: Bu dönem Ümraniye olarak yıldızımız kentsel dönüşüm

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım Proje Tanıtım Programı düzenlendi. Yıldırım’ın 5 yıllık görev sürecinde hayata geçirdiği 271 projeyle, yeni dönemde hayata geçireceği 400 yeni projenin tanıtımı yapıldı. Düzenlenen lansmana, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan yardımcısı Osman Boyraz, AK Parti İstanbul milletvekili İsmail Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan ve Hasan Turan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşuyla başlayan program Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın 5 yılda yapmış olduğu projeleri gösteren video gösterimi ile devam etti. Ardından, Yıldırım yeniden seçilirse gerçekleştirmek istediği projelerini anlattı. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: Bu dönem Ümraniye olarak yıldızımız kentsel dönüşüm

“AİLELERİN HEM EĞLENİP HEM DE SPOR YAPABİLECEĞİ ÖNEMLİ MERKEZ OLACAK"

Programda konuşan Yıldırım, “İstanbul’da Anadolu yakasında büyük bir kongre merkezimiz yok. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Murat Kurum ile de görüştük. Projeler hazır. Temel atılacak şekilde inşallah ihalesine çıkacağız. Bu diğer ilçelerimize de hitap edecek şekilde olacak. Çok önemli bir vizyon projesi. Onun dışında spor köyü projesi çok önemli. 550 dönümlük 30 ayrı dalda hem kapalı spor sahaları hem de açık alanda spor alanları var. 7 gün 24 saat ailelerin hem eğlenip, hem de spor yapabileceği önemli merkez olacak. İçerisinde çocuk köyü projemiz var. Bu projede vizyon projelerimizden bir tanesi. Çocuklar hem eğlenecek hem de spor yapacak" dedi.

Haberin Devamı

“BU DÖNEM ÜMRANİYE OLARAK YILDIZIMIZ KENTSEL DÖNÜŞÜM"

Hekimbaşı’nda hala devam eden kentsel dönüşümün olduğunu söyleyen Yıldırım, “Finans şehri yanında gecekondularımız vardı. 2019’da gelir gelmez onları daire sahibi yaparak 246 dairelik bir yer yaptık. Bir buçuk senede bitirdik. Topağacı’nda yeni temel atacağız. Onun yanında 245 dairelik bir proje var. Şehrin çeşitli yerlerinde projeler hazır. Vatandaşlarımıza rica ediyorum. Biz sizin yanındayız. Kentsel dönüşümü mutlaka başarmamız lazım. Ada bazlı kentsel dönüşümü, sağlık tesisleri, spor alanları, otoparkları, yeşil alanları olan bir kenti beraber inşa edelim. Vatandaşlarımız tek başına yapmak istiyor. Aslında beraber olursa donatı alanları ortaya çıkıyor. Spor alanı olmayan, yeşil alansız, otoparksız bir şehir düşünülebilir mi? KİPTAŞ, TOKİ ve Emlak Konut ile beraber başaracağız. Bu dönem Ümraniye olarak yıldızımız kentsel dönüşüm diyoruz. Ayrıca yarısı bizden kampanyası dünyada olmayan bir kampanya. Eski binaları olanlar için bu kampanya müthiş. Sayın cumhurbaşkanımızın İstanbul’a özel çıkarmış olduğu bütçeden kaynak 476 milyar üç sene içerisinde harcanacak. Ümraniye’de yaşayanlar aranızda anlaşın. 800 bin lirası bedava. İki senede bitecek bu evlerinizi bir an önce inşa etmemiz lazım. Her türlü destek ücretsiz sizin hizmetinizde" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: Bu dönem Ümraniye olarak yıldızımız kentsel dönüşüm

“HER PROJEYİ KENDİ BÜNYEMİZDE YAPMA İMKANIMIZ VAR"

Çalışmalarına hızla devam ettiğini aktaran Yıldırım, “Hazırlık sürecindeyiz. Çalışıyoruz. KİPTAŞ’tan gelen bir ekibimiz var. Her projeyi kendi bünyemizde yapma imkanımız var. Yalnız Kongre Merkezi’ni dışarıdan yaptık. Onun dışında bütün projelerimizi kendi imkanımızla yapıyoruz. Bundan sonra projelere daha hız vereceğiz. Önce fikir projesi sonra tatbikat projesi en son da ihaleler devam edecek. Okullarımız ve hastanelerimizin büyümesi lazım. Temiz İstanbul, temiz Ümraniye ve yaşanılabilir bir Ümraniye diyorum" dedi. Yeni dönemde yapılması hedeflenen projelerden bazıları şöyle; Kongre Merkezi, Yamanevler Şehir Parkı, Oyuncak Müzesi, Hekimbaşı Çocuk Köyü, Binicilik Tesisi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Sanat Akademisi, Afet Lojistik Merkezi, Bilim Merkezi, Masal Evleri, Dijital Kütüphane, Moda Okulu, 5 yeni yarı olimpik yüzme havuzu, 14 yeni kapalı spor salonu, 8 yeni fitness salonu, 4 yeni bölge amatör spor kulübü tesisi, Çakmak tam olimpik yüzme havuzu, binicilik tesisi, Küçüksu TEM çıkış projesi, dijital kütüphane projesi.