Gündem Üsküdar Çocuk Köyü açıldı! Murat Kurum: Yarı zamanlı İBB başkanının yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje

Üsküdar Çocuk Köyü açıldı! Murat Kurum: Yarı zamanlı İBB başkanının yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje

04.03.2024 - 15:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ‘Üsküdar Çocuk Köyü’ açılışına katıldı. Konuşmasına Bakanlığı döneminde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kendisine gelerek bahsettiği ‘Çocuk Köyü’ projesinin hayata geçiriliş hikayesini anlatarak başlayan Kurum, "Projeyi duyduğumuzda biz de heyecanlandık ve TOKİ başkanımızla birlikte hızlı bir şekilde projenin yapım sürecini başlattık. İstanbul’a nefes aldıracak bir proje." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ‘Üsküdar Çocuk Köyü’ açılışına katıldı.

Haberin Devamı

Her zaman eser ve hizmet tarafında olacaklarına vurgu yaparak konuşmasına başlayan Murat Kurum, "Böyle güzel projelerimizin İstanbul'umuzun her yerinde olması için Allah bize güç, inanç ve motivasyon versin diyorum. Bu motivasyon ile İstanbul’umuzun her yerinde bu çalışmayı yürütüyor olacağız. Biz her zaman hep eser tarafında, siyasetin hizmet tarafında olacağız." dedi.

Bakanlığı döneminde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in kendisine gelerek ‘Üsküdar Çocuk Köyü’ projesinden bahsettiğini dile getiren Kurum, "Kıymetli başkanım aslında projenin hikayesini anlattı. Bize geldiğinde 'Kıymetli Bakanım biz Üsküdar’ımıza bir köy yapmak istiyoruz. Bu köy, çocuk köyü olsun ve burada çocuklarımız, vatandaşlarımız huzur içerisinde vakit geçirsin.’ dedi. Projeyi duyduğumuzda biz de heyecanlandık ve TOKİ başkanımızla birlikte hızlı bir şekilde projenin yapım sürecini başlattık." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Üsküdar Çocuk Köyü açıldı Murat Kurum: Yarı zamanlı İBB başkanının yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje

"İSTANBUL'A NEFES ALDIRACAK BİR PROJE"

85 bin metrekarelik alanda inşa edilen çocuk köyünün Üsküdar'ın merkezinde, İstanbul'a nefes aldıracak bir proje olduğuna dikkat çeken Kurum, "Bugün Üsküdar’ın merkezinde aynı zamanda Beykoz’un, Ümraniye'nin hemen sınırında yer alan ve İstanbul'a hem nefes aldıracak hem de çocuklarımızın huzur içerisinde vakit geçireceği bir projeyi şehrimize kazandırmış olduk. Bu bizim için çok önemli bir mutluluk. Çünkü geleceğimiz için, çocuklarımız için, aziz milletimiz için böylesi güzel bir hizmeti yapmış olmak şereflerin en büyüğü. Biz bu mutlulukla bugün buradayız. Üstat Necip Fazıl ne diyor; ‘İstanbul benim canım, vatanım da vatanım.’ diyor. İstanbul’umuz bizim canımız. İstanbul’umuz bizim vatanımız ve biz de vatan sevdasıyla vatan aşkıyla Üsküdar’ımıza, İstanbul’umuza hizmet ediyoruz. Bu anlayışla hizmetlerimizi yapacağız. Hani hatırlar mısınız kıymetli çocuklar, sevgili gençler okulda bize koro halinde bir şarkı söyletirlerdi? ‘Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür, gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür.’ İşte artık o memleketimizdeki köyümüzün dışında bir de Üsküdar'da köyümüz var. Üsküdar'daki köyümüzde köy meydanı var. Köy meydanında burada yayık yapacağınız, yine o tereyağının yapımını göreceğiniz, hayvan sevgisini burada çocuklarımıza aşılayacağınız, çiçeğin o güzel kokuları içerisinde kuş cıvıltıları içerisinde çocuklarımızın ailelerimizin hoşça vakit geçireceği bir projeyi Üsküdar’ımıza kazandırmış oluyoruz.’’ dedi.

Haberin Devamı

Üsküdar Çocuk Köyü açıldı Murat Kurum: Yarı zamanlı İBB başkanının yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje

"ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ, YARI ZAMANLI İBB BAŞKANINI YAPTIĞI KREŞLERDEN DAHA BÜYÜK BİR PROJE"

Kurum, her zaman eserden, hizmetten yana olduklarını ve aşkla çalıştıklarını söyledi. Mevcut İBB yönetiminin iftiraların, dedikoduların, polemiklerin arkasında 5 yılı geçirdiğini dile getiren Kurum, "Bizim Üsküdar’da yaptığımız çocuk köyümüz, bu Cumhuriyet Halk Parti'li IBB yönetiminin, ilgisiz yarı zamanlı belediye başkanının 5 yıl içerisinde İstanbul'da yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje. Bakın sadece Üsküdar'da yaptığımız çocuk köyünden bahsediyorum. Buradaki arazi değeriyle, üstüne yaptığımız yapılarla tüm yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje. Şimdi bunların bir projesi, bir hayalleri olmadığı için her zaman böyle iftiraların, dedikoduların, polemiklerin arkasında şu koca 5 yılı geçirdiler." sözleriyle konuşmasına devam etti.

Haberin Devamı

"İSRAFI BİTİRDİK DEYİP İSRAFIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPTIKLARINI GÖRÜRSÜNÜZ"

Mevcut İBB yönetiminin Üsküdar’da bir dikili ağacı olmadığını ifade eden Kurum, “Şu koca 5 yılda Üsküdar'ın gençliği için yapmış oldukları tek bir hizmet yok. Anca bizim yapmış olduğumuz projelerimizi, eserlerimizi kötülemek adına ve gündemleri farklı gündemlere çekmek adına bir çaba görürsünüz. Bu çabanın dışında hiçbir şey göremezsiniz. İsrafı bitirdik deyip israfın en büyüğünü yaptıklarını görürsünüz. Ama onlar ne yaparsa yapsın, onlar ne söylerse söylesin biz İstanbul’umuzla birlikte olmaya, birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki 1 Nisan gelecek dertler bitecek, 1 Nisan gelecek, yüzler gülecek.” dedi.

Üsküdar Çocuk Köyü açıldı Murat Kurum: Yarı zamanlı İBB başkanının yaptığı kreşlerden daha büyük bir proje

İstanbul için hayal kurmaya ve hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Murat Kurum, “Biz eser yapmaya, İstanbul için 650 bin konutu dönüştürmeye devam edeceğiz. Biz metro hattını 5 yılda 2 katına çıkararak yine İstanbul'daki ulaşım çilesini bitiren tarafta olacağız. Bizi ararsanız bizi Üsküdar'da Kirazlıtepe’de, Ferah Mahallesi'nde dönüşüm yaparken bulacaksınız. Bizi ararsanız Üsküdar'ın gençliği için, Üsküdar'ın çocukları için ‘Çocuk Köyü’ yaparken bulacaksınız. Bizi ararsanız Üsküdar'daki sahil düzenlemesini yapıp Kadıköy'e Moda’ya kadar o alanı bir kültür yolu haline çevrilirken bulacaksınız. Bizi ararsanız, bugün burada olduğu gibi milletimiz için açılışlar yaparken, temeller atarken bulacaksınız. Hep birlikte el ele İstanbul'umuzu, Üsküdar'ımızı geleceğe taşıyacağız.” diye konuştu.

Haberin Devamı

"5 YILDA 5 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜREMEYENLER VAR"

31 Mart’ta İstanbul için hayalleri olanlar ile İstanbul'un kaynaklarını kendi gelecekleri için harcayanların karşı karşıya geleceğini vurgulayan Kurum, “31 Mart'ta da biz bunun kararını vereceğiz. Bir tarafta İstanbul için hayalleri olanlar, diğer tarafta da İstanbul'un kaynaklarını, Üsküdar'ın kaynaklarını kendi emelleri için, kendi gelecekleri için harcayanlar var. Bir tarafta İstanbul'un kentsel dönüşümüyle alakalı bir irade ortaya koyanlar var. Diğer tarafa baktığınızda şu koca 5 yılda 5 bin konutu dönüştüremeyenler var. Biz Üsküdar Belediye Başkanı’yla el ele vererek, sadece Üsküdar’da 5 bin konutu dönüştürdük. İşte esere bakmak istiyorsan, hizmete bakmak istiyorsan Üsküdar’a gel. Üsküdar’daki ‘Çocuk Köyü’ne gel, bir bak eser nasıl yapılırmış, hizmet nasıl yapılırmış. İstanbul’un kaynağı İstanbul’a nasıl harcanırmış gel de bir bak. Size tavsiyemiz İstanbul'un sorunlarıyla ilgilenmeniz. Size tavsiyemiz İstanbul'un gündemiyle ilgilenmeniz. Hiçbir yere taşımayacak farklı gündemler sizi 31 Mart'ta büyük bir bozguna uğratacak. 31 Mart'ta biz aziz İstanbul’umuzla birlikte, Üsküdarlı kardeşlerimizle birlikte büyük bir zaferi kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ZAMAN BU YOLDA YALNIZ YÜRÜMEDİK"

31 Mart’taki seçimlere dikkat çeken ve milletin desteğinin hep yanlarında olduğunu söyleyen Kurum, ‘’31 Mart bayramını Üsküdar'ımızla birlikte kutlayacağız. Üsküdarlı kardeşlerimizle, Üsküdar'ın gençliğiyle Üsküdar'ın çocuklarıyla birlikte kutlayacağız. Biz sizlere yürekten inanıyoruz. Çünkü 22 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz hiçbir zaman bu yolda yalnız yürümedik. Hep yanımızda sizler vardınız. Hep bizi destekleyen kardeşlerimiz vardı. Sizlerin o desteği, sevgisi, annelerimizin babalarımızın o duaları bizi bugünlere getirdi. Bugün eğer Türkiye bu hale geldiyse, bugün eğer Türkiye her alanda kendine yeten bir ülke olduysa bu sizlerin sayesindedir.’’ dedi.

"MİLLET İÇİN HİZMET ETMEK İSTERSEN KAYNAĞI DA BULURSUN"

Açılışta bulunan bir vatandaşın mevcut İBB yönetimi tarafından temeli atılan tesisin tamamlanmadığını söylemesi üzerine Kurum, ‘’Yapmadığın spor tesisi yukarıdaymış. Vatandaşımız söylüyor. Biz vatandaşımızı da burada gördük, Hani gel konuş da demedik. Her yerde aynı, her yerde. Üsküdar sahile gidin bakın oraya, tabelayı koymuşlar, arka tarafta çalışan yok. Bak buraya da biz tabela astık yaklaşık 1.5 yıl önce. Bugün açılış yapıyoruz. Dertlenirsen, dertli olursan, millet için hizmet etmek istersen kaynağı da bulursun. Çalışacak azmi de bulursun, motivasyonu da bulursun. Bu hizmetleri İstanbul'a kazandırırsın. Biz hep eser tarafında, hizmet tarafında olacağız. Milletimizle birlikte İstanbul'umuzu geleceğe hazırlayacağız. Köyümüz artık uzakta değil, köyümüz Üsküdar'da, köyümüz yürüme mesafesinde. Her bir kardeşimizin gelebileceği bir mesafede. Köyümüz İstanbul'umuza, Üsküdar'ımıza hayırlı olsun.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurum, "İlkokulların yemek, temizlik ve güvenlik hizmetlerini biz vereceğiz. Okullardaki bahçeleri millet bahçesine çevireceğiz. Altını otopark yapacağız. Gençlerimize ilk ofisi kuracağız, işleriyle ilgili sermayelerini vereceğiz. Üniversite gençliğimize 10 bin TL burs ve doğalgaz desteği sağlayacağız." dedi.

Murat Kurum’a açılışta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul milletvekili Nurettin Alan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, AK Parti Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşlik etti.