Gündem Usta oyuncuya veda

Usta oyuncuya veda

29.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tomris Oğuzalp, dün sabaha karşı 80 yaşında hayatını kaybetti. Tomris Oğuzalp dün Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi

Usta oyuncuya veda

Tecrübeli oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tomris Oğuzalp, dün sabaha karşı 80 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce rahatsızlanan ancak kaldırıldığı hastaneden taburcu edilen sanatçı Oğuzalp’in cenazesi dün İstanbul Karacaahmet Şakirin Camii’inde kılınan ikindi namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.
10 Kasım 1933’te Trabzon’da doğan Tomris Oğuzalp, Çamlıca Kız Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Konservatuarı’nda eğitim aldı. 1953 yılında ilk filmi “Sarı Zeybek”te oynayan Oğuzalp, 1958’de Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu ve ertesi yıl devlet tiyatrosu sanatçısı oldu. Ankara Sanat Tiyatrosu ve Kent Oyuncuları’nda da çalışan Oğuzalp, seslendirme sanatçısı olarak da görev yaptı.
Hayatı boyunca devlet tiyatrolarında çalışmayı sürdüren Oğuzalp, 1990-1992 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun müdürlüğünü üstlendi. Devlet tiyatrolarında göreve başladıktan 37 yıl sonra 1999’da emekli oldu.
Oğuzalp, devlet tiyatrolarında çalıştığı uzun yıllar boyunca aralarında “Öfke”, “My Fair Lady”, “Müfettiş” ve “Damdaki Kemancı”nın da olduğu pek çok oyunda sahne aldı.
Oyuncu, tiyatro takipçilerinin yanı sıra sinemaseverlerin de yakından tanıdığı bir isimdi. Halit Refiğ imzalı, başrolünde Müjde Ar’ın rol aldığı “Teyzem” (1987), Yusuf Kurçenli’nin yönettiği “Çözülmeler” (1994) rol aldığı filmler arasında dikkat çekti. 1994 yılında Osman Sınav imzalı “Gerilla”daki rolüyle Antalya Film Festivali’nden En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü aldı. Son dönemde ise Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği “Beyaz Melek”le (2007) izleyici karşısına çıktı. Televizyon izleyicisinin aklına “Küçük Besleme” adlı dizideki kötücül karakter Hayriye olarak kazındı.

Haberin Devamı

ZOR?GÜNLER? GEÇİRDİ

Son yıllarda zorluklar çektiği bilinen sanatçı Tomris Oğuzalp, 2010 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde safra kesesi ameliyatı olduktan sonra, doktoru bölüme bir cihaz bağışlamasını isteyince biriktirdiği parasını kredi ile tamamlayarak cihazı aldı. Ancak kredi borcunu ödeyemediği için emekli maaşına haciz konuldu. Kiracı olarak tek göz bir evde yaşayan Oğuzalp, maaşına haciz konulması nedeniyle zor günler geçirdi. Sağlık sorunları ve maddi sorunlarla boğuşan Oğuzalp’in yaşam mücadelesinin geçtiğimiz yıl gündeme gelmesinin ardından, sanatçıya sağlık hizmeti desteği veren Bakırköy Belediyesi’nin desteğini artırdığı belirtilmişti.