Gündem Uyarı üstüne uyarı! İstanbul dahil bu illerde denize girmek yasak

Uyarı üstüne uyarı! İstanbul dahil bu illerde denize girmek yasak

27.07.2023 - 12:10 | Son Güncellenme:

İstanbul’un Çatalca ilçesinde Sakarya’nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde kötü hava koşulları sebebiyle denize girmek yasaklandı. Bartın’da il genelinde bulunan 18 plajda, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle 1 gün süreyle denize girmek yasaklandı.

Uyarı üstüne uyarı İstanbul dahil bu illerde denize girmek yasak

Kötü hava koşulları nedeniyle Çatalca Belediyesinden vatandaşlara önemli uyarı geldi. Yapılan açıklamada, Kıymetli vatandaşlarımız, ilçemizde rüzgâr şiddetinin 6 ila 8 derecelere ulaşması, dalga yüksekliğinin 2,5 metre ve üzeri olması beklenmektedir. Bu sebepten dolayı Çatalca ilçemizin tüm sahillerinde, 27.07.2023 Perşembe 28.07.2023 Cuma günü denize girmek yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

SAKARYA

Sakarya'nın denize kıyısı bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde kaymakamlıklar tarafından, kötü hava koşulları ve rip akıntısı nedeniyle boğulma tehlikelerine karşı denize girmek yasaklandı. 3 ilçenin kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, "27.07.2023 günü Karasu, Kocaeli ve Kaynarca’daki tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri önemle rica olunur” ifadeleri yer aldı.

KANDIRA

Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "27.07.2023 günü Kandıra ilçesinde bulunan tüm plajlarda denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri önemle rica olunur" denildi.

DÜZCE

Düzce'nin Karadeniz'e kıyısı olan ilçesi Akçakoca'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek boğulma olaylarına karşı denize girmek yasaklandı. Denizde rüzgar ile oluşan dalgalar ve sahillerdeki rip akıntısı tehlikesi nedeniyle denize girmek 1 gün süreyle yasaklandı. Sabah saatlerinden itibaren sahile gelen az sayıda vatandaş da sahilde görevli cankurtaranlar tarafından denize girmemeleri konusunda uyarıldı.

Haberin Devamı

Uyarı üstüne uyarı İstanbul dahil bu illerde denize girmek yasak

BARTIN

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Batı Karadeniz'de denizlerde şiddetli rüzgar ve olası muhtemel yoğun yağış ile nedeniyle Bartın genelindeki 18 plajımızda halkımızın can güvenliği korumak için denizlere girişleri kapatıyoruz" denildi.