Gündem Van depreminin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama! Karayazı ve Erciş fayına dikkat çekti.

Van depreminin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama! Karayazı ve Erciş fayına dikkat çekti.

21.10.2023 - 13:44 | Son Güncellenme:

AFAD, Muğla açıklarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Saat 08.05 sıralarında ise bu kez Van sallandı. Van depreminin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Van depreminin ardından Prof. Dr. Naci Görürden açıklama Karayazı ve Erciş fayına dikkat çekti.

AFAD, saat 06.47'de Akdeniz Muğla açıklarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği ise 6.4 kilometre olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

BİR DEPREM DE VAN'DA

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'nın geçtiği verilere göre saat 08.05'te Van sallandı. Merkez üssü Tuşba olan depremin büyüklüğü 4 olarak açıklanırken, sarsıntının derinliği 12.82 kilometre olarak ölçüldü.

GÖRÜR, KARAYAZI VE ERCİŞ FAYININ GÜNEYİNE DİKKAT ÇEKTİ

Van'da yaşanan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, 'Van, Çakırbey’de 4,0 deprem oldu. Deprem Karayazı Fay Zonunun Van gölü doğusundaki devamında ve Erciş Fayının güneyinde olduğu gözleniyor. Yakında Akçift ve Kuşcu yörelerinde de benzer boyutta depremler olmuştu. Son 6 Subat depremlerinden sonra bunlar normal karşılanmalıdır. Bölge görece daha da sıkıştı.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

İZMİR DE GECE SAATLERİNDE SALLANDI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre; saat 23.53'te Buca ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 9,23 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Buca'nın yanı sıra Bayraklı, Gaziemir, Karşıyaka, Konak ve Torbalı ilçelerinde de hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe yol açarken, ilk belirlemelere göre herhangi olumsuzluk yaşanmadı.

'DEPREM İZMİR VE DAĞKIZILCA FAYLARI ARASINDA'

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Arkadaşlar, Zafer-Buca/İzmir’de 4,0 büyüklükte deprem oldu. Aynı yerde aynı büyüklükte bir depremde 1.10.2023 tarihinde de olmuştu. Deprem İzmir ve Dağkızılca Fayları arasında. Bu faylar Gediz Grabeninin güney sınırındaki fay distemimin bileşenleri." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı