Gündem Yarım kalan hayatlar

Yarım kalan hayatlar

03.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 39 kişinin hayatını kaybettiği katliam, Türkiye ile birlikte Tunus, Lübnan, Irak ve Suudi Arabistan’da kurbanların evlerine ateş düşürdü. Katliamdan geriye buruk yaşam öyküleri kaldı

Yarım kalan hayatlar

Yeni yılın ilk saatlerinde ünlü gece kulübü Reina’daki terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişinin cenazelerinin yakınlarına teslim işlemleri sürüyor. Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu önünde cenaze için bekleyen yakınların profili, İstanbul’daki terörün Ortadoğu’daki birçok eve ateş düşürdüğünü ortaya koydu. Teslim alınan her cenaze geride yürek yakan bir öykü bıraktı.

Haberin Devamı

Terör saldırısında Lübnanlı çift İlyas Vardani ve Rita Şami’nin de gece kulübünde olduğu ve saldırı sırasında hayatını kaybettikleri öğrenildi. Baskında silah seslerini duyan Vardani’nin denize atladığı ve boğularak öldüğü belirlenirken, Rita Şami ise teröristin kurşunlarıyla yaşamını yitirdi. 26 yaşındaki Rita Şami’nin Lübnanlı ünlü işadamı İlyas Şami’nin kızı olduğu öğrenildi. Rita Şami’nin, bir saldırıda hayatını kaybedebileceği ihtimalini de sosyal medyadaki hesabından paylaştığı ortaya çıktı. El Arabiya’nın haberine göre Şami, İstanbul’a gelmeden önce Facebook’ta “Bir patlamada ölebilirim” diye yazdı.

Vardani ve Şami çiftinin Reina’ya, Lübnan milletvekili ve başbakan yardımcılarından Estephan Douaihy’nin kızı Büşra Douaihy ile birlikte gittikleri kaydedildi. Douaihy, saldırıda ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Daha 23 yaşındaydı

Yılbaşı tatili için Belçika’dan Türkiye’ye gelen 23 yaşındaki Türk asılı Belçika vatandaşı Mehmet Kerim Akyıl’ın cenazesini Belçika’da birlikte restoran işlettiği babası aldı. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Ali Akyıl, “Oğlum buraya yılbaşı tatiline geldi. Bir Türk olarak, ülkesini seven kişiler olarak çocuğum da seviyordu. Geldi burada geçirmek istedi” diye konuştu.

Erbil’den tatil için İstanbul’a gelen iki çocuk babası Bland Şirwan Osman da Reina’daki saldırıda hayatını kaybedenlerden biriydi. 32 yaşındaki Osman’ın Erbil’de eczacı olduğu ve yılbaşı tatili için Türkiye’ye geldiği öğrenildi.

Suudi Arabistan’da yaşayan Filistin asıllı Abdullah Ahmet Abbolos (32) tatil için bir arkadaşı ile birlikte Türkiye’ye geldi. Abbolos saldırıda yaşamını yitirdi. Teşhis için gelen yakınları, 2 gün boyunca Abbolos’a ulaşmadıklarını, karakol ve hastanelerin ardından Adli Tıp’a geldiklerini belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri Lübnanlı bankacı 42 yaşındaki Haykai Hanna Mousallem’in cenazesini teslim almaya saldırı anında yanında bulunan eşi Mirey Mousallem geldi. Eşini son kez görmek istediğini belirten ve saldırıda ayağından yaralanan Mirey Mousallem’in güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Haberin Devamı

Yılbaşı için geldiler

Yeni yıla İstanbul’da girmek için Türkiye’ye gelen Tunuslu Mohamed Ali Azzabi ile eşi Senda Nakaâ da saldırıda hayatını kaybedenler arasında. Çiftin yakınları aile dostlarının yeni yıla Reina’da girmeyi çok istemesi üzerine İstanbul’a geldiğini anlattı. Saldırıda ilk yaralanan Azzabi oldu. Eşi Nakaâ ise kaçmak yerine kocasının yanında kaldı. İstanbul’a beraber geldikleri çift ise, masaların arasından emekleyerek kaçıp, denize atlayarak hayatta kalmayı başardı.

Azzabi ile Nakaâ’nın temmuzda dünyaya gelen bebekleri ise hem yetim hem de öksüz kaldı. 5 aylık bebeğin pazar akşamı bakıcısı ile beraber Tunus’a götürüldüğü, bakımını ise babaannesinin üstlendiği öğrenildi.

‘Memleket hasretine dayanamadı’

Terör saldırısında yaralananlardan birisi de Türk asıllı Fransa vatandaşı Deniz Çeliker. Hain saldırıdan 2 gün önce iki kuzeniyle birlikte Türkiye’ye gelen Deniz Çeliker (24), eğlenmek için gittikleri gece kulübünde yaralandı. Vücuduna iki kurşun isabet eden Çeliker, tedavi altına alındı. Oğlunun yaralandığını kuzenlerinden öğrendiğini söyleyen baba Muhsin Çeliker, “Biz Fransa’da yaşıyoruz. Oğlum yılbaşını burada kutlamak için 2 kuzeniyle birlikte gelmişti. Memleket hasretine dayanamayarak vatanına geldi. Saldırıdan sonra yeğenlerim beni aradı ve saldırı da Deniz’in de yaralandığını söyledi. Haberi alınca İstanbul’a nasıl geldiğimi bilmiyorum. Oğlum iyileşince hemen Fransa’ya döneceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Minik Hiranur annesine ağladı

Yarım kalan hayatlar

Gece kulübünün özel güvenlik görevlisi Hatice Karcılar’ın cenazesi, memleketi Balıkesir’in Erdek ilçesinde morgdan alınarak babaevinin önüne getirildi. Karcılar’ın annesi Hatice Koç, “Yavrum, o ölmeyeydi de ben öleydim. Gencecikti” diyerek gözyaşı döktü.

29 yaşındaki Karcılar’ın cenazesi, helallik alındıktan sonra Hacı Ömer Çarşı Cami’sine götürüldü. Annesini yakınlarının kucağında son yolculuğuna uğurlayan 3 yaşındaki Hiranur da gözyaşı döktü. Karcılar’ın cenazesi, Erdek Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Kardeşimi sırtından vurdu’

Haberin Devamı

Yarım kalan hayatlar

Reina katliamında hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Fatih Çakmak (34) için dün Bağcılar Yavuz Selim Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Baba Hasan Çakmak, anne Ayten Çakmak ve kardeşlerin taziyeleri kabul ettiği törene Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan ile Çakmak’ın iş arkadaşları ile yakınları katıldı. Oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan acılı anneyi diğer oğulları teselli etti. Çakmak’ın kardeşi Mehmet Çakmak, kardeşinin dışarıda bir arkadaşıyla birlikte olduğunu ve saldırganın polisi vurduktan sonra kardeşinin arkadan vurulduğunu dile getirdi. Çakmak’ın cenazesi Güneşli mezarlığında defnedildi.

‘Yavrum beni öptü gitti, geri gelmedi’

Saldırıda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Büşra Kösa son yolculuğuna Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nden uğurlandı. Baba Mustafa Kösa, annesi Hülya Topuzlu ile ablaları Kübra ve Çağla Kösa cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Cenaze aracına konulan tabutun arkasında ilerleyen acılı anne Hülya Topuzlu’nun, “Şehitlere ağlıyoruz, benim de başıma geldi. Yavrum beni öptü gitti, gelmedi” sözleri yürek burktu.

Yazarlar