Gündem Yeni Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes oldu

Yeni Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes oldu

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla büyükelçi atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye’nin 16 ülkedeki büyükelçileri merkeze alındı, yerlerine yeni atama yapıldı.

Yeni Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes oldu

ANKARA Milliyet - Eski Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü olan Büyükelçi Çağatay Erciyes, Atina Büyükelçisi olarak atandı. Diğer büyükelçi atamaları ise şöyle: Cenk Uraz Cibuti Büyükelçisi, Ömür Budak Buenos Aires Büyükelçisi, Erdem Ozan Amman Büyükelçisi, Gülin Dinç Oslo Büyükelçisi, Serra Kaleli Lima (Peru) Büyükelçisi, Görkem Barış Tantekin Vilnius Büyükelçisi, Engin Yürür Lüksemburg Büyükelçisi, Ahmet İdem Akay Gaborone (Botsvana), Hatice Nur Sağman Dakar Büyükelçisi, Erdeniz Şen Valletta (Malta) Büyükelçisi, Mesut Koç Porto-Novo (Benin) Büyükelçisi, Muhammet Hekimoğlu Maskat (Umman Sultanlığı) Büyükelçisi, Mehmet Fatih Ak Kampala (Uganda) Büyükelçisi, Alper Yüksel Kigali (Ruanda) Büyükelçisi ve Ufuk Gezer Kanberra Büyükelçisi.

Haberin Devamı

9 üniversiteye yeni rektör atandı

EĞİTİM SERVİSİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Veysel Eren, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İlhan Yaşar Hacısalihoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Erol Turan, Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Yusuf Leblebici ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fatih Yılmaz getirildi.

Haberin Devamı

Yönetmelikte düzenleme

Resmi Gazete’deki kararlara göre ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nda açık bulunan müfettişliği Ersoy Aksoy atandı ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın oluşumu, teşkilat yapısı, görevleri ile çalışma usul ve esasları yeniden düzenlendi. Yönetmelikle kurulun görevleri, başkan yardımcılarının sayısı ve görevleri belirtildi. Buna göre kurul, başkan ve 10 kurul üyesinden oluşacak. Görevlerin yürütülmesinde başkana yardımcı olmak üzere, başkanın teklifi ve onayı ile kurul üyeleri arasından en fazla iki başkan yardımcısı görevlendirilebilecek. Yeni yönetmelikle Elektronik Eğitim İçerikleri Daire Başkanlığı kapatıldı, Eğitim Araştırmaları Daire Başkanlığı kuruldu.