Gündem Yeni bir yılı dayanışma ile karşılayalım

Yeni bir yılı dayanışma ile karşılayalım

18.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı hediyesi telaşı başladı.

Yeni bir yılı dayanışma ile karşılayalım

AHENK BAYAZIT İstanbul  - Dostlarını, sevdiklerini mutlu ederken aynı zamanda yeni yıla iyilik yaparak başlamak isteyenlerin tercihi genellikle bağış yapmak ya da el emeği ürünler seçmek oluyor. Hediyelerini seçerken özellikle kadın emeğine destek vermek ve dayanışma içine girmek isteyenler için alternatifler...

Haberin Devamı

Güneş Harikalar Diyarı: İstanbul’da yaşayan Özgür Yener, kızı Güneş’in adından ilham aldı ve kendi işini kurdu. Yener’in ahşap malzemeleri değerlendirerek yaptığı ürünler, özellikle dekorasyona meraklı, mutfak ve bahçe süslemelerine ilgili olanlar tarafından tercih ediliyor. Yener, 10 yaşındaki Güneş’in eğitim giderlerini bu sayede karşılıyor.

Düş Kahramanları: Amigurumi ustası Eda Gayır, ördüğü oyuncakları Düş Kahramanları sayfası üzerinden müşterileriyle buluşturuyor. Ancak Eda Gayır'ı diğer amigurumi ustalarından ayıran 'engelsiz bebekler örmesi.' Eda Gayır, sol kolu doğuştan farklı olan oğlu Doruk Gayır için örmeye başladı. Paralimpik yüzücü olan 15 yaşındaki oğlunun eğitimine destek olan anne Gayır, aynı zamanda uzuv farklılığına dikkat çekerek farkındalık yaratıyor. Çeşitli yarışmalarda dereceler alan Doruk'un başarılarıyla kıvanç duyan Eda Gayır, özel gereksinimli birçok çocuğun ailesine de ilham oluyor.

Haberin Devamı

KEDV-Nahıl Dükkan: Kadınların ekonomik durumlarını ve yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla kurulan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), 2003 yılında açılan Nahıl Dükkan'a ev sahipliği yapıyor. Dar gelirli kadınların ürünlerinin satışa sunulduğu Nahıl Dükkan'da yöresel gıdalara, çanta, cüzdan, takı gibi pek çok aksesuara, seramik veya örgüden elde edilmiş ürünlere ulaşmak mümkün.

Kız Başına-Sanat Galerisi: Kız Başına, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı şiddet türlerini ortadan kaldırma amacıyla çalışan bir sosyal sorumluluk platformu. 2018 yılında İşinde Gücünde Kadın projesini başlatan platform, Kız Başına             Sanat Galerisi ile; kadın sanatçıların sanat dünyasındaki görünürlüklerinin arttırılmasını, maddi olarak desteklenmelerini hedefliyor. Sanat Galerisi'nde özgün eserlerini sergileyen ve satışa sunabilen kadın sanatçılar, eserlerinin hikâyelerini de anlatıyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: 2010 yılında kurulan platform, her sene farklı temalarla yeni yıl ajandası hazırlıyor.