Gündem Yunus Emre final bölümünde neler yaşandı? - izle

Yunus Emre final bölümünde neler yaşandı? - izle

25.05.2016 - 10:38 | Son Güncellenme:

TRT 1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Yunus Emre Aşkın Yolculuğu 44. bölümü ile final yaparak takipçilerini üzdü. Son bölümde Yunus’un şiirleri Anadolu’nun dört bir yanında dilden dile nasıl yayılacak? sorusu merak konusu olmuştu. İşte Yunus Emre son bölüm özeti...

Yunus Emre final bölümünde neler yaşandı - izle

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu, yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği senaryosunu Mehmet Bozdağ ve İsa Yıldız'ın yazdığı, Gökhan Atalay,Payidar Tüfekçioğlu ve Baran Akbulut gibi isimlerin rol aldığı televizyon dizisidir. İlk bölümü 18 Haziran 2015 tarihinde TRT 1'de yayınlandı.Sadece 2015 Ramazan ayı boyunca yayınlanan dizi 19 Ocak 2016 tarihinde ekranlara geri dönmüştü. Final bölümü ise dün ekrana geldi.

Haberin Devamı

YUNUS EMRE FİNAL BÖLÜM ÖZETİ

TRT 1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nun 44. Bölümünde Molla Kasım, Tapduk Emre dergâhından bulduğu yazıları okumaya devam etmektedir. Yunus’un dergâha geri döndüğünü ve dergâhta yaşamaya devam ettiğini öğrenir. Tapduk Emre, Yunus’u memnuniyetle dergâha geri kabul etmiştir. Yunus, dergâh için odun keserek, dergâhta hizmete devam etmiştir. Tapduk Emre kızı Bacım Sultan’la Yunus’u evlendirmiştir. Yunus ve Bacım Sultan’ın bu evlilikten bir de erkek çocukları olmuştur. Tapduk Emre, torununun adını İbrahim koymuştur. Yunus, dervişlik merhalelerini teker teker aşmaya devam etmektedir. Tapduk Emre, Yunus’un bu merhaleleri başarıyla katlettiğini görür. Yunus’a elleriyle dervişlik hırkasını ve sarığını giydirir. Yunus’u dervişliğin gereği olan seyahate çıkması için teşvik eder.

Haberin Devamı

Yunus Emre final bölümünde neler yaşandı - izle


TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nda bu hafta; Molla Kasım, Yunus ve dergâh hakkında başka hangi bilgileri öğrenecektir? Yunus, derviş olarak çıktığı seyahatte neler yaşayacaktır? Hangi sınavlardan geçecektir? Bu sınavlar onda ne gibi etkiler meydana getirecektir? Yunus’un şiirleri Anadolu’nun dört bir yanında dilden dile nasıl yayılacaktır? Buna Molla Kasım’ın tepkisi ne olacaktır?

YUNUS EMRE AŞKIN YOLCULUĞU 44. FİNAL BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Oyuncu Roller Durumu
Gökhan Atalay Yunus Emre 1.Bölüm - ?
Payidar Tüfekçioğlu Tapduk Emre 1.Bölüm - ?
Mehmet Çepiç Ahi Mesud 1.Bölüm - ?
Pelin Orhuner Bacım Sultan 1.Bölüm - ?
Sedat Erdiş Demirci Bayram 1.Bölüm - ?
Baran Akbulut Molla Kasım 1.Bölüm - ?
Ergun Taş Subaşı Hasan 1.Bölüm - ?
Murat Ercanlı Keçeci Azmi 1.Bölüm - ?
Umut Tanyolu Yunus Guyende 1.Bölüm - ?
Emrah Girgin Sarı Halil 4.Bölüm-6.Bölüm
Müge Uyar Kira 1.Bölüm - ?
Rüzgar Aksoy Mimberci Hasan 4.Bölüm - ?
Mehmet Ali Tuncer Boluluzade Ali Taygu 1.Bölüm - ?