Gündem Zonguldak'ta ikiye ayrılan gemide neler yaşandı? CNN TÜRK'e özel açıklamalar

Zonguldak'ta ikiye ayrılan gemide neler yaşandı? CNN TÜRK'e özel açıklamalar

21.11.2023 - 20:21 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde yaşanan sağanak yağış ve şiddetli fırtına Zonguldak'ta felakete neden oldu. Yaşanan fırtınada Kamerun bayraklı gemi ikiye ayrıldı. 13 denizcinin bulunduğu gemide korku dolu anları geminin mürettebatı CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz'a anlattı. İşte o dehşet dolu dakikalarda yaşananlar...

Denizin ortasında fırtına ile dakikalarca mücadele verdiler. Hayata tutunabilmek için “bize yardım edin” diyerek acil durum anonsu geçtiler.

Haberin Devamı

13 mürettebatı ile Ukrayna’dan yola çıkan Kamerun bayraklı gemi, Zonguldak’ın Ereğli Limanı’nda fırtınaya yakalandı. Gemi dakikalarca limana yanaşmak için mücadele verdi. Tonlarca ağırlığındaki gemi fırtınaya karşı koyamadı, ikiye yarıldı.

O korku dolu anları yaşayan denizciler yaşadıklarını CNN TÜRK’e anlattı. “Her şey 10 dakika içinde oldu. Hava çok rüzgarlıydı, dalga vardı. 12 metre dalga vardı. Ortadan böyle karpuz gibi kırıldı gemi. Tam bir köprü üstündeydik. Geminin baş tarafı uçtu gitti. Köprü üzerinden sinyal verdik. Sahil Güvenliğe haber verdik, bir gemi de açıkta battı. Zor durumlar yaşandı ve şu anda sağız. Gemi açığa gitseydi çıkamayacaktık çok sert rüzgar vardı.”

Zonguldakta ikiye ayrılan gemide neler yaşandı CNN TÜRKe özel açıklamalar

Acil durum anonsunu alan Sahil Güvenlik ekipleri hızla kurtarma çalışması başlattı. 13 mürettebat gemiden sağ olarak kurtarıldı. Gemi mürettebatı ise Türkiye’ye ve onları kurtaran ekiplere minnettar. “Çok zor anlar yaşadık o anların tarifi yok. Herkese teşekkür ediyoruz, Türkiye’ye teşekkür ederiz. Biz Allah’a şükrediyoruz.”