Siyaset 'Güzel Türkiye’ye uyanacağız'

'Güzel Türkiye’ye uyanacağız'

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Balkan Rumeli Çalıştayı’nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “24 Haziran’da güzel bir Türkiye’ye uyanacağız. Farklı düşüncede insanların nasıl yan yana gelip de Türkiye’yi birleştirmek için herkesi nasıl kucaklayacağımızı 24 Haziran’da öğreneceğiz ve bunu yapacağız” dedi

Güzel Türkiye’ye uyanacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Balkan Rumeli Çalıştayı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “24 Haziran’da hepimiz daha güzel bir Türkiye’ye uyanacağız. Daha hoş görülü Türkiye’ye uyancağız. Birlikte yaşamanın ne kadar değerli olduğunu öğreneceğiz. Farklı düşüncede insanların nasıl yan yana gelip de Tükiye’yi birleştimek için herkesi nasıl kucaklayacağımızı 24 Haziran’da öğreneceğiz ve bunu yapacağız. Benim görevim var. Daha ağır size göre. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın cumhuriyete borcu var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borcu var. O borcumuz cumhuriyeti demokrasiyle inşaa etme borcudur. Bu borcu yerine getirmek bu ülkenin namus borcudur” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Görevler düşüyor’

Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi savunmak, güçlü bir kuvvetler ayrılığını savunmak, yargıyı siyasallaştırmamak, üniversite hocalarının kapının önüne konulduğu değil baş tacı edildiği bir Türkiye inşaa etmek ortak amacı olmalıdır. Çünkü sevgili Peygamberimizin dediği gibi âlimin ölü âlemin ölümü gibidir. Eğer siz alimi kapının önüne koyarsanız dünyayı yok etmiş olursunuz. Hepimize görevler düşüyor. Bu görevlerle sizi baş başa bırakmak istiyorum. Ben çalışacağım, sizler de çalışacaksınız. Özellikle kadınların bu süreçte büyük rol üstleneceklerini düşünüyorum. Sezgisi güçlü kadınlar bir olumsuzluğun kendilerine nasıl daha ağır yük getireceğini farkına varan kadınlar... Kendi çocuklarının özgür ülkede yetişmesi, düşüncelerini özgürce ifade etmesi, hiç bir baskının olmadığı, sokaklarında, parklarında özgürce gezdiği bir Türkiye’yi savunmak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

‘Rumeli örnek’

Kılıçdaroğlu, bugün gelinen noktada Meclis’in kolunun, kanadının kırık olduğunu ve orada bağımsız iradenin oluşamadığını savunarak, “Bir kişinin iradesi parlamentoya bir gölge olarak düşüyor. Bir kişinin iradesi yargının üzerine gölge olarak düşüyor. Bir kişinin iradesi, inançları ayırmak için toplumun üzerine gölge olarak düşüyor. Bir kişinin iradesi, toplumun kaderiyle örtüştürülmeye çalışılıyor. Bizim bu konuda Rumeli ve Balkanları örnek almamız lazım.” dedi. Kılıçdaroğlu, Rumeli’de de Balkanlar’da da acıların yaşanmaması gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Balkanlar’ı şöyle görüyoruz, en az 12 milyon kişinin Türk dizilerini izlediği, Türkçe konuştuğu, yazdığı, hoşgörünün egemen olduğu bir coğrafya. Bu coğrafyada barış olduğu zaman Avrupa’nın kapıları, Anadolu’ya çok daha rahat açılmış oluyor. Biz Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısını Balkan ve Rumeli olarak görüyoruz. O kapı, aynı zamanda uygarlığa açılan bir kapıdır. O kapı, hoşgörüye açılan bir kapıdır. O kapı, oturup özgürce tartışma alanı yaratan bir kapıdır. O kapı aynı zamanda demokrasinin güçlenmesi kapısıdır. O kapı hiçbir zaman bir devletin yönetimini tek bir kişiye veren bir kapı değildir. O kapı, hakkı, hukuku, adaleti koruyan bir kapıdır. O kapı aynı zamanda devlete adaletin olması gerektiğini öngören bir kapıdır.”

Haberin Devamı

Güzel Türkiye’ye uyanacağız

‘Salıyı bekleyelim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti. Cezaevinde yaklaşık 1 saat kalan Kılıçdaroğlu Berberoğlu’nun moralinin iyi olduğunu belirterek, “Gündemi yakından izliyor. İnşallah tekrar parlamentoya milletvekili olarak seçilecek” dedi. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna Kılıçdaroğlu, “Parti Meclisi salı günü toplanacak. Bunların üzerinden üyelerimizin düşüncelerini alacağız. Salıyı bekleyelim” diye yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakla ilgili soru üzerine ise pazartesi günü Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşeceğini, arkadaşlarının da bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bir araya geleceğini söyledi.