‘‘Sınıfın orkestra şefi olmalıyız’’
‘‘Sınıfın orkestra şefi olmalıyız’’ Öğretmenlerin, kara tahta başında, ellerinde tebeşir, öğrencilerini yetiştirdiği günlerden teknolojinin akıl almaz ilerlediği günümüze öğretmenlikten beklentiler de hızla değişiyor.
18.11.2023 Pazar
Metaverse’ün anahtarı: Duygusal zekâ
Metaverse’ün anahtarı: Duygusal zekâ Metaverse, hayatın her alanında ezberleri bozuyor. Sanal ve artırılmış gerçeklik dünyasında finanstan eğitime birçok alanda kullanılan bu teknoloji karşısında insanlığın tek üstün tarafı ise duygusal zekâsı. O nedenle uzmanlar, “Duygu okuryazarlığı yüksek çocuklar yetiştirilmeli” diyor.
26.10.2022 Gündem
Bilal Erdoğan Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde konuştu
Bilal Erdoğan Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde konuştu YETEV mütevelli heyeti başkanı Bilal Erdoğan, "Gördük ki hakikaten bu eğitime gönül vermiş arkadaşlarımızla eğitim teknolojileri kullanarak, daha fazla verim alabiliyorlar" dedi.
22.10.2022 Ekonomi
Eğitim sektörünü buluşturan zirve
Eğitim sektörünü buluşturan zirve Eğitim dünyası, 27-29 Mayıs’ta eş zamanlı gerçekleşecek GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde buluşacak.
24.02.2021 Eğitim
Eğitim sektörü bu fuarda buluşacak
Eğitim sektörü bu fuarda buluşacak Tarsus Turkey tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) iş birliğinde düzenlenen ve alanında eğitim sektörünün tek uluslararası fuar organizasyonu olan GESS Türkiye, 27-29 Mayıs’ta, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Eğitim alanındaki tüm tedarikçileri çatısı altında buluşturmayı amaçlayan GESS Türkiye&Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2021, işi gücü eğitim olan tüm profesyonellere ev sahipliği yapacak.
18.11.2020 Eğitim
Evrensel ev
Evrensel ev Wilma Elles, Şişli Radison Blue’da gerçekleşen 7. Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne katıldı.
11.03.2020 Cadde
'3 yıllık bir takvim ilan ettik'
'3 yıllık bir takvim ilan ettik' Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "3 yıllık bir takvim ilan ettik, hangi işleyiş gerçekleştirilecek paylaştık. "Bakanlıkta ne yapılıyor ve ne yapılacak?, sorusu aslında çok net. Çünkü çocuklar için, toplum için bir sürpriz yapmak istemiyoruz." dedi.
12.12.2018 Eğitim
Esprileriyle güldürdü
Esprileriyle güldürdü Kalust Şalcıoğlu, ‘Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ danışmanı Ümit Sanlav’ın davetlisi olarak Congresium Ankara’da sahneye çıktı.
12.11.2018 Cadde
Dijital eğitime destek veriyor
Dijital eğitime destek veriyor Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından 2-3 Kasım’da düzenlenen uluslararası ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2018’ kapsamında, geleceğin eğitim teknolojileri masaya yatırıldı.
4.11.2018 Ekonomi
Parası olana istikbal göklerde
Parası olana istikbal göklerde Yüksek maaşlı iş denilince akıllara ilk gelen mesleklerden biri de pilotluk. Üniversitelerde pilotaj bölümünden mezun olanların yanı sıra uçuş okullarını bitirenler de bu mesleği yapabiliyor. Ancak pilotluk eğitimi için ortalama bir ev parası olan 400 bin TL’yi cebinizde hazır bulundurmanız gerekiyor
16.02.2017 Gündem
Bakan Uraloğlu: “Serbest geçiş sistemi’ni ülke genelinde yayacağız”
Bakan Uraloğlu: “Serbest geçiş sistemi’ni ülke genelinde yayacağız” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri ile ulaşımın daha güvenli ve konforlu sistemler bütünü haline geldiğini belirterek, Bakanlık olarak temel sorumluluk ve misyonlarının Türkiye’de tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan yerli ve milli kaynaklardan yararlanan yenilikçi, dinamik ve sürdürülebilir akıllı ulaşım ağı oluşturmak olduğunu söyledi. Ulusal AUS Mimarisi geliştirme çalışmalarını tamamladıklarının altını çizen Uraloğlu, AUS sistemlerinin uydu üzerinden de birbirleriyle haberleşmesini sağladıklarını açıkladı. Uraloğlu, “Türksat’la birlikte mobil ve sabit antenler ile Karada Hareket Halinde Uydu İletişim Antenleri geliştirdik” şeklinde konuştu.
2.05.2024 Ekonomi
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Erdoğan'dan Katar'da önemli temaslar! 'İsrail işlediği savaş suçlarının hesabını mutlaka vermeli'
Erdoğan'dan Katar'da önemli temaslar! 'İsrail işlediği savaş suçlarının hesabını mutlaka vermeli' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’da resmi törenle karşılanmasının ardından Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya geldi. Görüşmeyle ilgili detaylar belli oldu.
4.12.2023 Gündem
Bakan Tekin, 'Eğitimde bir adım ötesi zirvesi'nde konuştu
Bakan Tekin, 'Eğitimde bir adım ötesi zirvesi'nde konuştu Eğitim'de Bir Adım Ötesi Zirvesi'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eğitimde temel amaç bireylerin bilgi, beceri, değer ve davranışlarını geliştirmek, onları topluma ve hayata hazırlamaktır. Kişisel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaktır. Bu amaçla da eğitim bireylerin hayatları boyunca süren bir öğrenme süreci olarak belirleyicidir." dedi. 
4.11.2023 Gündem
TEKNOFEST 27 Eylül’de İzmir’de
TEKNOFEST 27 Eylül’de İzmir’de Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü ve son durağı olan İzmir’de teknoloji severlerle buluşmaya hazırlanıyor.  TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanında 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
14.09.2023 Teknoloji
Hindistan’dan ödülle döndü
Hindistan’dan ödülle döndü Bu yıl G20’nin ev sahibi Hindistan’da yapılan ve 20 ülkeden 120 girişimin katıldığı G20 DIA (Digital Innovation Alliance) zirvesinde Türkiye’nin global girişim markası Uppy (Düşyeri) dünyanın en iyi ikinci “Edtech Girişimi” ödülünün sahibi oldu. 
1.09.2023 Ekonomi
G20’den Türkiye’ye tarihi girişim ödülü
G20’den Türkiye’ye tarihi girişim ödülü Bu yıl G20’nin ev sahibi Hindistan’da yapılan ve 20 ülkeden 120 girişimin katıldığı G20 DIA (Digital Innovation Alliance) zirvesinde Türkiye’nin global girişim markası Uppy (Düşyeri) dünyanın en iyi ikinci “Edtech Girişimi” ödülünün sahibi oldu.
25.08.2023 Ekonomi
Casa Botter Kapılarını Açtı
Casa Botter Kapılarını Açtı İstanbul’un ilk Art Nouveau yapısı Botter Apartmanı, yeni bir tasarım ve sanat mekanı olarak kapılarını İstanbullulara açtı.
1.05.2023 Mimarlık
İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknoloji hayatın her alanında alışageldik işleyişi altüst edip ilerlerken gözler her zamankinden fazla teknoloji liderlerinin üzerinde...
20.03.2023 Milliyet Executive
13. IDC Türkiye CIO Zirvesi sektör liderlerini Sapanca’da buluşturacak
13. IDC Türkiye CIO Zirvesi sektör liderlerini Sapanca’da buluşturacak Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel sektör kurumlarının BT yöneticileri ‘13. IDC Türkiye CIO Zirvesi’nde bir araya gelecek. 13-14 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenecek International Data Corporation (IDC) Türkiye’ye 200'den fazla BT lideri katılacak ve dijital inovasyon çağına ait deneyim ve öngörüler paylaşılacak.
10.05.2022 Ekonomi
Güldal: "Depolarımızda, lojistikte ve stoklarımızda eksiklik yok"
Güldal: "Depolarımızda, lojistikte ve stoklarımızda eksiklik yok" TMO ile Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) tarafından düzenlenen "2. Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi" İstanbul'da başladı.
11.03.2022 Ekonomi
TEKNOFEST Karadeniz’de başvuru süresi uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz’de başvuru süresi uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Vitrin
2. Yerli Teknoloji Zirvesi, “Yerli Teknoloji ve Gelecek” temasıyla gerçekleşti
2. Yerli Teknoloji Zirvesi, “Yerli Teknoloji ve Gelecek” temasıyla gerçekleşti İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin 2. Yerli Teknoloji Zirvesi, “Yerli Teknoloji ve Gelecek” temasıyla hibrit olarak gerçekleştirildi. Zirve, “Yerli İletişim ve Savunma, Yerli Teknoloji ve Gelecek, Yerli Robotik ve Donanım, Yerli Havacılık ve Uzay” olmak üzere dört oturumda tamamlandı. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Vestel, İstanbul Teknik Üniversitesi, STM, HAVELSAN, Polonom Robotics, Acrome Robotics gibi birçok kurumdan önemli isimler zirvede yer aldı.
20.12.2021 Eğitim
SON DAKİKA | Sadettin Saran: 'Bir sonraki kongrede başkanlığa aday olacağım'
SON DAKİKA | Sadettin Saran: 'Bir sonraki kongrede başkanlığa aday olacağım' İş insanı Sadettin Saran'dan son dakika Fenerbahçe başkanlık açıklaması geldi. İTÜ Bilişim Teknolojileri Zirvesi'nde konuşan Saran, bir sonraki kongrede Fenerbahçe Başkanlığına aday olacağını söyledi.
17.12.2021 Fenerbahçe
Glasgow’dan geleceğe bakış
Glasgow’dan geleceğe bakış Gezegenin geleceğine dair kritik kararlara imza atılması beklenen Glasgow’daki COP26’yı, konferansı bizzat takip edenlerden dinledik
7.11.2021 Pazar