İzmir'de gevrek ve boyoz 5 lira oldu
İzmir'de gevrek ve boyoz 5 lira oldu İzmir'de bir süredir 4 liradan satılan gevrek, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu'ndan alınan kararla 5 liraya çıktı. Gevrekle birlikte boyoz, poğaça, peynir ve yumurtanın tane fiyatları da 5 lira, kumru fiyatı ise 15 lira oldu. Yeni fiyat tarifesi, pazartesi günü itibarıyla geçerli olacak.
19.11.2022 Ekonomi
Türkiye'nin en lezzetli gurme rotaları
Türkiye'nin en lezzetli gurme rotaları Böylesi zengin bir mutfak kültürüne sahip bir ülkede yaşayıp da yemek yemek için seyahat etmemek neredeyse imkansız. Rotanızı nereye çevirirseniz çevirin zengin bir mutfak, dopdolu sofralar sizi bekliyor.
20.09.2020 Tatil
İzmir'in hangi lezzetleri tescilli ve tescil bekliyor? İşte peynirden kavuna uzanan ‘tescil' kuyruğu
İzmir'in hangi lezzetleri tescilli ve tescil bekliyor? İşte peynirden kavuna uzanan ‘tescil' kuyruğu Yöresel lezzetleri ve 8 bin 500 yıllık tarihiyle zengin bir kültüre sahip İzmir’de, bölgeye özgü ürünlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla “tescil” sırasına girildi.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
İzmir'in meşhur lezzeti 40 derecede dondurulup her yere dağıtılıyor!
İzmir'in meşhur lezzeti 40 derecede dondurulup her yere dağıtılıyor! İzmir'de Osmanlı döneminden beri üretilen ve günümüze ulaşan bir hamur işi türü olan İzmir boyozunun ünü, coğrafi işaret almasının ardından ülke çapına yayıldı. İzmirli usta eller tarafından hazırlanan İzmir boyozu, streç filmlere sarılıp eksi 40 derecede dondurulduktan sonra Türkiye'nin her köşesine gönderilebiliyor. 
6.07.2021 Yöresel Tarifler
İzmir’in boyozu artık donduruldu!
İzmir’in boyozu artık donduruldu! Gıda sektöründe faaliyet gösteren Pınar, mayasız bir hamur işi olan boyozu, Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıracak.
25.09.2017 Ege
Uzun kuyruklu boyoz!
Uzun kuyruklu boyoz! Boyozda değil, haftanın 6 günü, boyoz için sıra bekleyen müşterilerin oluşturduğu upuzun kuyruk var, dükkanın önünde... Öyle ki işe geç kalma pahasına kuyruktan çıkmayan da var, bir saat erken uyanıp kuyruğa giren de...
11.08.2017 Ege
Boyozumuzu tüm dünyaya tanıtıyor
Boyozumuzu tüm dünyaya tanıtıyor MİM Grup CEO’su Musa Turan, 500 yıldır tükettiğimiz boyozun adını Smyrna Boyoz olarak tescilletti. Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere birçok ülkede de satışını gerçekleştirdi
26.06.2017 Ege

Benzer Haber Etiketleri