Antep fıstığı, şeker ve kaymaktan yapılan Gaziantep'in yeni lezzeti: Midye katmer
Gaziantepli katmer ustası Coşkun Yaycı, midye baklavadan esinlenerek, 3 aylık çalışmanın ardından midye şeklinde katmer üretti. Yaycı, Antep fıstığı, şeker, kaymak ve yağ isteğe göre çikolata kullanılan, yağlı yufkanın kesilmesinin ardından fırında pişirilerek, hazırlanan midye katmere ilginin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Unutulmaz katmeriyle Gaziantep'in meşhur 19 lezzeti
Birçok medeniyetin bıraktığı tarihi eserler ile dünyanın dört bir yanından turist çeken Gaziantep, gastronomi dalında UNESCO'nun koruma altına aldığı şehirlerden biri. Tatlısından tuzlusuna, etlisinden hamur işlerine kadar çeşidi bol bir mutfağa sahip olan Gaziantep'e gitmeniz için şehrin meşhur 19 lezzetini bir araya getirdik. Gelsin baklavalar, kebaplar!