Köri Nedir, Nasıl Yapılır? Köri Baharatı Ve Köri Sosu Nerelerde Kullanılır?
Köri Nedir, Nasıl Yapılır? Köri Baharatı Ve Köri Sosu Nerelerde Kullanılır? Asya mutfağında yaygın olarak kullanılan ve geçtiğimiz yüzyıl Avrupa mutfağına da eklenen köri oldukça lezzetli baharatlar arasında bulunur. Birden fazla baharatın ve köri ağacı meyvesinin karışımı ile elde edilen bu baharat parlak sarı bir renge sahiptir. Köri nedir, nasıl yapılır ve hangi yemeklerde kullanılır gibi konuları sizin için derledik.
6.07.2021 Bilgi
Köri tüketmenin sağlık için 9 şaşırtıcı faydası
Köri tüketmenin sağlık için 9 şaşırtıcı faydası Köri, içerdiği çok sayıda sağlıklı baharat nedeniyle sağlık açısından pek çok faydaya sahip. Kimyon, zerdeçal, zencefil, biber, kişniş, kakule, Hint cevizi, demir hindi, sumak ve acı kırmızı biber tozunun bir karışımı olan köri daha çok et yemeklerine lezzet katmak için kullanılıyor. Peki vitamin ve mineral zengini olan köri baharatının sağlık için faydaları neler? İşte merak edenler için "Neden köri yemeliyiz?" sorusunun cevabı... PEMBENAR ÖZEL
21.04.2020 Genel Sağlık