Manyetik Alan

Manyetik Alan

Son dakika manyetik alan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan manyetik alan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan manyetik alan haber sayfamızda...

Manyetik Alan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 696 manyetik alan haberi bulunmuştur.
GÜNEŞ PATLAMASI 2024 ☀ Güneş patlaması nedir, olursa ne olur? Güneş fırtınası ne zaman?
GÜNEŞ PATLAMASI 2024 ☀ Güneş patlaması nedir, olursa ne olur? Güneş fırtınası ne zaman? Güneş patlaması hakkında ayrıntılı bilgi arayışı sürüyor.Güneş'teki lekelerin etrafındaki manyetik alan çizgileirnin hareketi, kesişmesiyle ortaya çıkan patlamalar Dünya'yı da etkileyen bazı sonuçlar doğuruyor. Zaman zaman yaşanan Güneş patlaması olursa Dünya'ya ne olur? İşte, Güneş patlaması etkileri..
26.03.2024 Bilgi Rehberi
Karbonu tutana destek artırılıyor
Karbonu tutana destek artırılıyor İmalatta karbondioksit salımını engelleyen, verimliliği artıran projelere verilen desteklerin kapsamı genişliyor. Meclis’e sunulan kanun teklifi, destek tutarlarının yeniden değerleme oranında artırılmasını da öngörüyor.
31.01.2024 Ekonomi
Masal bebeğin korkunç sonu! Elektrikli battaniyedeki '2 dakika' hatası
Masal bebeğin korkunç sonu! Elektrikli battaniyedeki '2 dakika' hatası Bundan 111 yıl önce ABD'li doktor Sidney Russell döneminin en dikkat çekici icatlarından birini yaptı. Zamanla amacı dışında kullanılmaya başlayacak bu icat, 2023 yılında dahi can almaya devam eden elektrikli battaniyelerdi. Son olarak 1 yaşındaki Masal bebeği hayattan koparan battaniyelerin ardındaki gerçeği ise çoğu kişi bilmiyor.
30.12.2023 Yaşam
Türkiye'de de görülen kuzey ışıkları depremi tetikliyor mu? Uzman isim yanıtladı
Türkiye'de de görülen kuzey ışıkları depremi tetikliyor mu? Uzman isim yanıtladı Kuzey ışıkları, geçtiğimiz gün güneş yüzeyinde meydana gelen patlama nedeniyle Türkiye dahil pek çok ülkede görülmüştü. Yaşanan olayın ardından akıllara 'Kuzey ışıkları depremi tetikliyor mu?' sorusu geldi. Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mesut Yılmaz bu iddialara yanıt verdi.
7.11.2023 Gündem
Bilim insanları antimaddenin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştı
Bilim insanları antimaddenin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştı Bilim insanları, Evren ilk oluştuğunda bolca bulunan gizemli antimaddeyle ilgili önemli bir keşif yaptı.
28.09.2023 Dünya
İşe alımda birçok şirket 'NASA testi' yapıyor: 'Ay'da hayatta kalabilir misiniz?
İşe alımda birçok şirket 'NASA testi' yapıyor: 'Ay'da hayatta kalabilir misiniz? NASA Ay'da Hayatta Kalma Testi, ekip kurma egzersizlerini daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor.
15.09.2023 Milliyet Executive
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Güneş’teki dev leke Dünya’yı karartabilir
Güneş’teki dev leke Dünya’yı karartabilir NASA’nın (ABD Havacılık ve Uzay Dairesi) Mars’taki keşif aracı Perseverance, Güneş’teki dev bir lekeyi tespit etti.
24.08.2023 Dünya
NASA yanlış komut gönderdi!  Mesafe 19 milyar kilometre
NASA yanlış komut gönderdi! Mesafe 19 milyar kilometre Yıldızlararası boşluğun derinlerine savrulan Voyager 2'nin antenindeki yüzde 2'lik değişiklik irtibatı kopardı, NASA şimdi Avustralya'daki dev çanak antenle başıboş sinyalleri yakalamayı deniyor.
1.08.2023 Dünya
'Magnetic Fields': Aslında 'Manyetik Alan'da içten olabilmek o kadar da büyük bir delilik değil!
'Magnetic Fields': Aslında 'Manyetik Alan'da içten olabilmek o kadar da büyük bir delilik değil! Yunanistan'ın Oscar aday adayı olarak seçilen 'Magnetic Fields' hemen yanı başımızdaki 'komşu'muzdan muazzam bir modern dünya eleştirisi olarak göze çarpıyor. Doğanın gücünü görebilmek, özümüze yakınlaşabilmek için illa yollar, köprüler, hatta tüm o insan eliyle koyulduğunu hissettiren kuralların çökmesi mi gerekli? İçinden geldiği gibi davrananlar mı deli yoksa asıl problem bizlere şekilci ve kuralcı yaklaşan ve ahlaksızlığını içten içe gayet iyi bildiğimiz sistemin kendisi mi?
18.04.2023 Sanat
Korkutan kehanetleri sıraladı! '2671 yılından geldim' diyen zaman yolcusu 6 tarih verdi
Korkutan kehanetleri sıraladı! '2671 yılından geldim' diyen zaman yolcusu 6 tarih verdi Kendisinin geçmişten ya da gelecekten geldiğini söyleyerek kehanetlerde bulunanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Zaman yolcusu olduğunu ve kehanetlerinin çoğunluğunun doğru çıktığını iddia eden Tiktok kullanıcısı Eno Alaric de 2023 yılı için öne sürdüğü bazı kehanetleri sıraladı ve 6 tarihe işaret etti.
31.03.2023 Dünya
Mars'ta orman balonu... Bilim insanı Kızıl Gezegen için kolonileşme planını açıkladı
Mars'ta orman balonu... Bilim insanı Kızıl Gezegen için kolonileşme planını açıkladı Bilim insanı, yiyecek ve hammadde sağlayacak hava kilitli bir balonun içinde, 50 dönümlük bir orman inşa etmeyi öneriyor. Mars'ı kolonileştirmeye yönelik detaylı planlar halka açıklandı.
6.12.2022 Dünya
Beklenmedik Güneş fırtınası Yeni Zelanda'da iletişimi felç etti
Beklenmedik Güneş fırtınası Yeni Zelanda'da iletişimi felç etti Güneş'te meydana gelen sürpriz bir patlama Dünya'yı etkileyerek bazı bölgelerde radyo iletişiminin aksamasına neden oldu.
9.11.2022 Dünya
Mars'a dair yeni bulgular bilim insanlarını şaşırttı
Mars'a dair yeni bulgular bilim insanlarını şaşırttı Göktaşı çarpmaları, Kızıl Gezegen'in yüzeyinin altında her şeyin göründüğü kadar basit olmadığını ortaya koyuyor.
7.11.2022 Dünya
Bu yolda araçlar viteste olmadan 40 kilometre hızla rampa çıkıyor
Bu yolda araçlar viteste olmadan 40 kilometre hızla rampa çıkıyor Bursa'da araçların viteste olmadan rampa yukarı 40 kilometre hızla çıkabildiği yol görenleri şaşırtıyor.
10.09.2022 Yaşam
Hall Effect Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Hall Sensörü Nasıl Çalışır?
Hall Effect Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Hall Sensörü Nasıl Çalışır? Hall Etkisi olarak bilinen hall effect sensörü, Amerikan asıllı fizikçi Dr. Edwin Hall tarafından 1879 yılında icat edilmiştir. Günümüzde iletken metal ve yarı iletken metallerin özelliklerinin anlaşılmasında için kullanılan sensörleri içerinde yer almaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.09.2022 Eğitim
Üniversitelilerin geliştirdiği mayın tespit aracına ödül
Üniversitelilerin geliştirdiği mayın tespit aracına ödül Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri mayınlı arazilerin güvenli şekilde taranması amacıyla insansız araç geliştirdi. Ekip, geliştirdikleri araçla Samsun'da gerçekleşen TEKNOFEST'te İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.
7.09.2022 Ekonomi
Konveksiyonel Akım Nedir, Nasıl Oluşur? Konveksiyonel Akım Nelere Neden Olur?
Konveksiyonel Akım Nedir, Nasıl Oluşur? Konveksiyonel Akım Nelere Neden Olur? Konveksiyonel akım, ısıtılan sıvının genişleyerek yoğunluğunun azalması demektir. Yoğunluğu düşük sıvılar ısı kaynağından uzaklaşmaya başlar konveksiyonel akım hareketi denilen bu devinim atmosfer basınç hareketlerine en doğru örnektir. Konveksiyonel akıma bağlı olarak ısınan taraf yükselir, soğuyan taraf aşağı doğru vaziyet alır. Konveksiyonel akım nedir, nasıl oluşur? Konveksiyonel akım nelere neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.07.2022 Eğitim
Boy uzatma ameliyatı ve yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler
Boy uzatma ameliyatı ve yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler Boy uzatma ameliyatı, sağlık sorunları veya estetik temelli sebeplerle tercih edilebiliyor. Bacak uzunluğunu artırmak için yapılan bu ortopedik cerrahi işlem, sonrasında hassas bir tedavi sürecini gerektiriyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sami Sökücü 7-10 cm’ye kadar uzama sağlayabilen boy uzatma ameliyatının ayrıntılarını anlattı.
4.07.2022 Genel Sağlık
Elektromanyetizma Nedir, Nerelerde Kullanılır? Elektromanyetizma Örnekleri Nelerdir?
Elektromanyetizma Nedir, Nerelerde Kullanılır? Elektromanyetizma Örnekleri Nelerdir? Elektromanyetizma, elektriksel kuvvet ve yükleri inceleyen bilim dalı olarak bilinmektedir. İki yönlü bir sistem olan elektromanyetizmanın bir yönünü Elektrik diğer yönünü ise manyetizma oluşturmaktadır. Elektrik ile manyetizma farklı kuvvetler olarak tanımlanmakta iken, Einstein tarafından aynı kuvvetin bileşenleri olduğu kanıtlanmıştır. Elektromanyetizma nedir, nerelerde kullanılır? Elektromanyetizma örnekleri nelerdir? İşte tüm detaylar.
1.07.2022 Sözlük
Mıknatıs Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Mıknatısın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Mıknatıs Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Mıknatısın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Mıknatıs kelimesinin eş anlamlısı, magnet- çekici demektir. Mıknatıs kelimesinin İngilizce karşılığı yani eş anlamlısı magnet anlamı ise kobalt, demir, nikel gibi metalleri çekerek manyetik alan üreten maddedir. Özgül ağırlığı 2.7gr/cm³ olarak bilinen mıknatıs etrafında manyetik çekim alanı yaratmaktadır. Mıknatıs kelimesinin eş anlamlısı nedir? Mıknatısın eş anlamlısı olan sözcükler nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Elektroterapi hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor?
Elektroterapi hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor? Tıbbi bir tedavi yöntemi olarak kullanılan elektroterapi, dokularda fizyolojik değişiklikler meydana getirerek etki gösteriyor. Elektroterapi seansları süresinin hekim tarafından hasta şikayetlerine göre 30-45 dakika arasında belirlendiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Osman Çoban, elektroterapinin doğru kullanıldığında ağrıları azalttığını, kas yaralanmalarında iyileşme sağladığını ve yaralı bölgede kan dolaşımını artırdığını ifade ediyor.
25.06.2022 Genel Sağlık
Saatte 1230 kilometre hıza çıkan ulaşım projesi!
Saatte 1230 kilometre hıza çıkan ulaşım projesi! Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi'nde Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirvesi'ne katılan mühendisler, kara ve hava yolundan daha hızlı ve geleceğin teknolojisinde 5’inci ulaşım yöntemi olarak görülen ‘Hyperloop’ teknolojisini hayata geçirmek için proje üretti. Türk mühendisler, dünyada ses getiren bir ekip olmak istiyor.
4.06.2022 Haberler
Saatte 1230 kilometre hıza çıkan ulaşım projesi!
Saatte 1230 kilometre hıza çıkan ulaşım projesi! Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi'nde Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirvesi'ne katılan mühendisler, kara ve hava yolundan daha hızlı ve geleceğin teknolojisinde 5’inci ulaşım yöntemi olarak görülen ‘Hyperloop’ teknolojisini hayata geçirmek için proje üretti. Türk mühendisler, dünyada ses getiren bir ekip olmak istiyor.
4.06.2022 Ekonomi
Endüktans Nedir, Ne İşe Yarar? Endüktans Nasıl Hesaplanır?
Endüktans Nedir, Ne İşe Yarar? Endüktans Nasıl Hesaplanır? Endüktans, endüktör olarak da bilinen devre elemanının enerjiyi manyetik alan olarak depolayabilmesi olarak ifade edilebilir. Endüktans biriminin Henry olarak bilindiği söylenebilir. Aynı zamanda endüktans, L harfi ile gösterilmektedir. Endüktans, endüktör aracılığı ile çalışmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.06.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Manyetik Alan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.