Mıhlama (kuymak) nasıl yapılır? Mıhlama tarifi...
Mıhlama, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde bolca tüketilen yemeklerden bir tanesi... Mıhlama eşsiz tadı nedeniyle her zaman ilgi görürken tarifi de merak ediliyor. Peki, Mıhlama (kuymak) nasıl yapılır?
Karadeniz’in eşsiz lezzeti mıhlama
Mıhlama, Karadeniz Mutfağı’na özgü besin değeri oldukça yüksek bir öğündür. Yöresel lezzetlere açık iseniz genellikle kahvaltıda tüketilen bu yiyeceği mutlaka denemelisiniz. Doyurucu ve bir o kadar da sağlıklı olan mıhlama hafta sonu kahvaltılarınızı zenginleştirmeye aday. Dilerseniz sizler de bir pazar sabahı evinizde aileniz için mıhlama yaparak kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz.
Karadeniz’den gelen bir lezzet: mıhlama
Hamsisi, mısır ekmeği, Laz böreği... Karadeniz lezzetlerini saymakla bitmez. Bir de dillere destan mıhlaması var ki, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez üyesidir. Lezzetine doyamayanlar mıhlamayı günün her saatinde de tüketebilmektedirler. Peki, hem çok doyurucu hem çok lezzetli bir tarif olan mıhlama diğer adıyla kuymak nasıl yapılır?